Dünya Almanya’yı ayaklandıran tekmede önemli gelişme

Almanya’yı ayaklandıran tekmede önemli gelişme

Paylaş
Almanya’yı ayaklandıran tekmede önemli gelişme

Almanya’nın başkenti Berlin’de metro istasyonunun merdivenlerinde bir kadını arkadan tekme ile iten saldırganlardan birine ulaşıldı

Tagesspiegel gazetesinin savcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Almanya’yı ayağa kaldıran olayda saldırıyı gerçekleştiren kişiyle birlikte hareket ettikleri görülen bir kişiyi polis tespit etti. Belin polisi olayın ardından tekme atan iki kişinin bulunması için yaklaşık 7 bin 400 TL ödül koymuştu.

Söz konusu kişinin Berlin Savcılığı tarafından sorgulandığı öğrenildi. Saldırganla birlikte hareket eden kişinin adı açıklanmazken, polis vereceği bilgilerle kadını tekmeyle iten asıl faile ulaşmayı hedefliyor. Tagesspiegel gazetesi sorgudaki kişinin Doğu Avrupa kökenli olduğunu yazdı.



Berlin polisi, 26 Ekim'i 27 Ekim'e bağlayan gece, 00.20 sıralarında Hermann Caddesi metro istasyonunda meydana gelen olayın görüntülerini geçtiğimiz Perşembe günü yayınlamış ve kamuoyundan destek istemişti.


Almanya, Berlin’deki kadına tekmeli saldırıyı konuşuyor


Video kaydında saldırganların 4 kişi oldukları görülüyor. Elinde bira şişesi ve sigara bulunan şapkalı saldırgan, merdivenlerden inen 26 yaşındaki kadına arkadan yaklaşarak sırtına tekmeyle vuruyor. Videoda, merdivenlerden düşen kadının yerden kalkmaya çalıştığı ve çevredekilerin yardıma geldiği görülüyor. Saldırganlar bu sırada rahat bir şekilde olay yerinden uzaklaşıyorlar.

Olay sosyal medyada ve politikacılar arasında büyük tepkiye neden olurken, ırkçı gruplar ise saldırganların yabancı kökenli olduğu iddiasında bulunmuşlardı.

Haberin Devamı