Spor Almanya'da ırkçı pankarta inceleme

Almanya'da ırkçı pankarta inceleme

Paylaş
Almanya'da ırkçı pankarta inceleme

Taraftarının maçta ırkçı ifadeler içeren pankart açtığı gerekçesiyle Erzgebirge Aue takımı hakkında inceleme başlatıldı.

Almanya Bundesliga 2'de mücadele veren takımlardan Erzgebirge Aue hakkında, taraftarının maçta ırkçı ifadeler içeren pankart açtığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Chemnitz kenti savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Erzgebirge Aue’nin geçen hafta Leipzig’e karşı oynadığı maçta taraftarının ırkçı ifadeler içeren pankart açtığı iddiasıyla şikayetlerde bulunulduğu ve bu nedenle konunun incelemeye alındığı belirtildi. Emniyetten yapılan açıklamada ise pankartı açan taraftarların kimliklerinin henüz belirlenemediği ve incelemenin ardından soruşturmanın açılıp açılmayacağına karar verileceği kaydedildi.

Ligin 20. haftasında Erzgebirge Aue’nin 2-0 kazandığı maç esnasında bazı taraftarlar, sahibi Avusturyalı bir milyarder olan Leipzig Kulübü’ne ithafen açtıkları pankartta, "Bir Avusturyalı sizi çağırıyor ve siz gözü kapalı takip ediyorsunuz. Bunun nerede sonlanacağını çocuk bile bilir. Sizler iyi Nazi’lerdiniz" ifadelerini kullanmışlardı. Erzgebirge Aue Başkanı Helge Leonhardt ise karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada rakip takımdan özür dilemiş, "Bu utanç verici pankartı stadyuma getiren kişilerle hiçbir alakamız yoktur" şeklinde konuşmuştu.

Alman Futbol Federasyonu
’nun, konuyla ilgili Erzgebirge Aue’ye ceza vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı