Dünya Almanya’da korkutan corona virüs oranı

Almanya’da korkutan corona virüs oranı

Paylaş
Almanya’da korkutan corona virüs oranı

Corona virüsüne karşı en etkili müdahaleyi yapan Almanya'dan korkutan bir oran geldi... Daha önce Başbakan Merkel'in, "Oran 1'in üstüne çıkmamalı" diyerek uyardığı corona virüsünün yeniden üretim hızı, 1 seviyesine ulaştı.

Almanya Başbakanı Merkel’in daha önce 1 seviyesine çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu R0 olarak da bilinen reprodüksiyon oranı 1 seviyesinin üzerine çıktı. İki hafta önce 0.7 seviyesinde olan oran geçen hafta 0.9 seviyesine çıkmıştı. R0 oranının 1’e çıkması demek, ortalama olarak bir corona virüsü hastasının 1 kişiye hastalığı bulaştırdığı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Merkel geçen hafta içerisinde, “Eğer reprodüksiyon oranı 1’in üzerine çıkarsa bu durum ülkenin sağlık sistemine çok yük bindirir” demişti.

Almanya’da corona virüsü salgınıyla mücadelede ön safta yer alan Robert Koch Enstitüsü, bugün güncel verileri açıkladı. Resmi verilere ülkede son 24 saat içerisinde 1.144 yeni vaka tespit edildi. Ülke genelinde corona virüsü sebebiyle yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 163 arttı. Almanya’da ölüm sayısı 5 bin 913’e çıkarken toplam vaka sayısı da 156 bin 337’ye ulaştı.