Spor Almanya’da zafer Marquez’in

Almanya’da zafer Marquez’in

Paylaş
Almanya’da zafer Marquez’in

MotoGP’de sezonun 9. yarışı Almanya Grand Prix’sinde, Repsol Honda’dan Marquez birinci oldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 9. yarışı Almanya Grand Prix’sini birinci bitiren Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, sezonun 3. galibiyetini aldı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP’de sezonun 9. ayağı, Almanya’nın Chemnitz kentindeki 3,7 kilometrelik Sachsenring Pisti’nde, 30 tur üzerinden yapıldı.
"Pole pozisyonu"ndaki Repsol Honda’dan Marc Marquez, yağmur altında başlayan yarışın startında liderliğini korudu ancak ilk tur içinde Movistar Yamaha’dan Valentino Rossi ve Ducati’den Andrea Dovizioso’ya geçildi. 11. turda pist dışına çıkarak 9’unculuğa kadar gerileyen Marquez, yarışın devamında rakiplerinin aksine kuru zemin lastiklerini tercih etti. Lastik değişiminde geciken öndeki pilotların pite girmesiyle 25. turda liderliğe çıkan Marquez, 47:03.239’luk derecesiyle sezonun 3, MotoGP kariyerinin 27. zaferini elde etti.

Liderden 9.8 saniye sonra damalı bayrağı gören LCR Honda’dan Cal Crutchlow 2’nci, Marquez’in 11.6 saniye arkasındaki Dovizioso ise 3’üncü oldu. Son şampiyon Movistar Yamaha pilotu Jorge Lorenzo da 11. olarak başladığı yarışı 15. sırada bitirdi. Yarış sonunda puanını 170’e çıkaran Marquez, en yakın takipçisi Lorenzo ile arasındaki farkı 48 puana çıkardı. İki İspanyol sürücüyü, 111 puanla Rossi izledi. Sezonun 10. yarışı Avusturya Grand Prix’si, 14 Ağustos’ta koşulacak.

Pilotlar klasmanı

Almanya Grand Prix’sinin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

1. Marc Marquez (İspanya) - 170 puan
2. Jorge Lorenzo (İspanya) - 122
3. Valentino Rossi (İtalya) - 111
4. Dani Pedrosa (İspanya) - 96
5. Maverick Vinales (İspanya) - 83

AA

Haberin Devamı