Dünya Alp Dağları'nda 3 dağcı hayatını kaybetti

Alp Dağları'nda 3 dağcı hayatını kaybetti

Paylaş
Alp Dağları'nda 3 dağcı hayatını kaybetti

Alp Dağları'nın Fransa bölümünde bulunan Mont-Blanc zirvesinde amatör dağcılardan oluşan 4 kişilik ekipten bir kişi, iniş sırasında dengesini kaybetti. Kaymaya başlayan dağcı nedeniyle diğer üç kişi de kontrolünü kaybederek düştü. 3 dağcı hayatını kaybetti

Mont-Blanc zirvesinin yakınlarında,6 zirveden oluşan Miage Tepesi'ne çıkan 4 dağcıdan 1'i dengesini kaybederek düştüğü sırada 3 dağcı da kontrolünü kaybederek yuvarlandı.

Haberin Devamı

3 FRANSIZ DAĞCI HAYATINI KAYBETTİ

Kaza sonrası bölgeye ilk yardım ekipleri ve jandarma görevlileri sevk edildi. Ekipte bulunan kadın dağcının kurtulmayı başardı. Fransız olduğu öğrenilen diğer üç dağcı da hayatını kaybetti.

GEÇEN YIL ZİRVE YOLCULUĞU YASAKLANMIŞTI

Tırmanışın profesyonel bir dağcı rehberliğinde gerçekleşmediği belirlendi.

Bölgeye dağcılık sporu için gelen ve sayıları son yıllarda hızla artan turistlere yönelik güvenlik tedbirleri kapsamında Saint-Gervais Belediyesi, geçen yıl ağustos ayında bir dizi önlem almış, yeterli teknik ekipmana sahip olmayan kişilerin zirve yolculuğuna çıkması yasaklanmıştı.

4 BİN 809 METRE YÜKSEKLİKTE

Fransa, İsviçre, Almanya, Avusturya ve İtalya üzerinde bulunan Alpler'in en yüksek noktası Mont-Blanc 4 bin 809 metre yükseklikte. Alpler'de ayrıca, yüksekliği 4 bin metreyi aşan 82 zirve bulunuyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, geçen yıl Fransa bölümünde bulunan Mont-Blanc zirvesinde 14 kişi hayatını kaybetmiş, kaybolan 2 kişi ise bulunamamıştı.