Siyaset Alparslan Aslan mahkemeden atıldı
Paylaş
Alparslan Aslan mahkemeden atıldı

Birinci Ergenekon davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan tanık olarak dinlenen Çınar Mustafa Altunbaş'a küfür edince, mahkeme salonundan çıkartıldı

Birinci "Ergenekon" davasının 189. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi bitişiğinde salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, İsmail Yıldız , Hayrettin Ertekin ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya ayrıca tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü ve Nusret Sanem de katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmada tanık dinleneceğini belirterek, tanık Çınar Mustafa Altunbaş’ı kürsüye çağırdı.

"FİKRİ KARADAĞ BENİM İDOLÜM"

Tanık olarak dinlenen Çınar Mustafa Altunbaş emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini belirtti. Altunbaş polis tarafından arandığını öğrenmesi üzerine emniyete gittiğini ifade etti. Alparslan Arsalan’ı basından tanıdığını söyleyen Altunbaş "Kendisi tasvip etmediğim davranışlarda bulunmuştur" dedi.

Basında çıkan haberlerin doğru olmadığını anlatan Altunbaş, Kuvayi Milliye Derneği’ne üye olduğunun söyledi. Arkadaşı aracılığıyla tutuklu sanık emekli albay Fikri Karadağ ile tanıştığını anlatan Altunbaş şunları söyledi: "Fikri Karadağ benim idolüm. Kuvayi Milliye Derneği’nde bana çok iyi davrandılar.

Orada vatanseverler gördüm. Dernekte yapılan çalışmaları sonuna kadar destekliyorum. O dernek ne ise ben de oyum. Onlarla birlikte hareket ediyorum. Kuvayı Millliye’de ne konuşuluyorsa hepsine katılıyorum. Onlar gibi düşünüyorum. Orada Fikri Karadağ ile tanışmaktan memnun oldum.

Hayatımda duyduğum en güzel sözleri ondan duydum. Gittiğim ilk toplantıda yemek yenildi. O toplantıda Mehmet Fikri Karadağ, soyismini hatırlamadığım Kahraman ve Hüseyin vardı. Üniversite görevli doçentlerde vardı. Orada Kemal Alemdaroğlu var mıydı bilmiyorum. O gün o yemekte çok insanla tanıştım."

Derneğin kapısının herkese açık olduğunu anlatan Altunbaş, "Biz kimseyi Alevi, Kürt, Türk, Sunni diye ayırmayız. Sen şucusun bucusun dersek bizim bölücülerden ne farkımız olurdu" diye konuştu.

Dernekte yapılan toplantılarda ülkede yaşanan terör olaylarını konuştuklarını anlatan Altunbaş, dernekte yer alan bilgisayarlarda terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ı öven sitelerede saldırdıklarını söyledi.

ALPARSLAN ARSLAN TANIĞA KÜFÜR ETTİ

Tutuklu sanık Alparslan Arslan tanık olarak dinlenen Çınar Mustafa Altunbaş’a sinkaflı küfürler ederek, "Sen kimsin, senin üstünlüğün ne" diye bağırdı.

Bunun üzerine tanık Altunbaş, sanık Alpaslan Arslan’a dönerek, "Sen kimsin lan, hain seninle sonra görüşeceğiz" diye bağırdı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tanık Altunbaş’ı uyararak, "Sen tanıksın konuşmalarına dikkat et" dedi. Bu sözler üzerine tanık Altunbaş, "Özür dilerim. Bir daha olmayacak" diye konuştu.

Bunun üzerine sanık Alparslan Arslan duruşma salonundan jandarma tarafından çıkarıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra Alpaslan Arslan tekrar duruşma salonuna jandarma eşliğinde getirildi.

Ancak sanık Arslan’ın tanığa tekrar küfür etmesi üzerine duruşma salonundan tekrar dışarı çıkarıldı. Duruşmaya öğle arası verildi.

İSTANBUL/DHA

Haberin Devamı