Advertorial Alpay Coşkun: Şiir insanlığın hayatına girdi gireli...
Sponsorlu

Alpay Coşkun: Şiir insanlığın hayatına girdi gireli...


Paylaş
Alpay Coşkun: Şiir insanlığın hayatına girdi gireli...

Şair, söz yazarı ve aynı zamanda da diş hekimi olan Alpay Coşkun, şiirlerinde sosyal konulara dikkat çekiyor. Galata Kulesi'nin yakınında sokakta yaşayan birinden etkilenerek yazdığı "NO:41" şiiri, son kitabına da adını veren şiirdir.

Şiir insanlığın hayatına girdi gireli, duygular kanatlarını daha bir özgürce çırpıyor.

Kimi zaman bir sevgilinin ayaklarını yerden kesiyor

Kimi zaman anılarda ılık bir meltem gibi esiyor.

Nefreti, aşkı, ızdırabı sessizce anlatıyor. Bazen bir kinayede bazense çırılçıplak bir hikayede.

Zira duyguyu anlatmanın en kestirme yollarından biridir şiir. Toplumsal konulara da şiirlerde yer verilir. Biri zaferi diğeri savaşı anlatır kan dolu hikayesinde. Beyazla siyahın kardeşliğini savunur kimi zaman. Her ne kadar zıt olduğunu düşündürse de. Mizahın işaret dili gibidir bazen. Güldürür, kızdırır, kaşır!

Ağzından dökülen umulmayan kelimelerle bazı bir şarkıya yataklık eder. Notalarla sevişen kafiyelerde bulursun kendini, elinde bir kadeh şarap ile.

Dilerim ki,

Yaşam sevincinizi şiirden alırsınız,

Ebediyete dek hep şiirle kalırsınız…

Alpay Coşkun sokakta yaşayan insanlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Evsizler tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de sosyal bir sorundur. Evsiz insanları tanımamız ve yardım edebilmemiz için öncelikle bu insanların özelliklerinin ve neden burada olduğunun bilmesinin araştırılması gerekmektedir. Yapılan araştırmalarda sokakta yaşayan insanların çoğunluğunun erkek bireylerden oluştuğu anlaşılmıştır. Sokakta yaşamını sürdüren insanlar, sokakta yaşamaya başlamadan önce ailesi ile birlikte yaşamakta ve bir işi olup çalışmaktadır. Sokakta yaşamalarının nedeni genellikle aile sorunları ve ekonomik durumlardır. Bu bireylerin genellikle fiziksel ve ruhsal sağlık problemleri bulunmaktadır. Bu durum yaşadığımız teknoloji çağına rağmen dermanı bulunamamış bir toplum derdidir.

Alpay Coşkun kimdir?

Alpay Coşkun Mersin’ de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. Ortaokul yıllarından bu yana şiir yazmaktadır ve 200'den fazla şiiri bulunmaktadır. Alpay Coşkun aynı zamanda şarkı sözü yazarı ve şarkı sözleri bestelemektedir. Şiirleri ders kitaplarında Türk Edebiyatı'nda okutulmaktadır. Alpay Coşkun hobi olarak da fotoğrafçılık ile ilgilenmektedir.