Siyaset Altan Tan: Kimseye hakaret etmedim
Paylaş
Altan Tan: Kimseye hakaret etmedim

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Dün TBMM Genel Kurulunda hoş olmayan hadiseler yaşandı. Kimseye hakaret etmedim. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz" dedi

Altan Tan, TBMM’de düzenlendiği basın toplantısında, bir CHP milletvekillinin, İskilipli Atıf Hoca hakkındaki iddialarına verdiği yanıtın ardından gerginlik yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

"Kuştan korkan darı ekmez, demirden korkan trene binmez" sözünü hatırlatan Tan, şöyle devam etti:

"Kimseye hakaret etmedim. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Eski çamlar bardak oldu. Türkiye artık, ’3 Aliler’in ülkesi değil. Hala eski sazları çalmaya çalışıyorlar. O sazlar çoktan kırıldı. MHP ve CHP’lilerin nezaket ve terbiye sınırlarını aşan ifadelerini kendilerine iade ediyorum. Kuru cengaverlik peşindeler. Gelsinler burada tartışalım. Fikirse fikir, belgeyse belge."

Tan, gazetecilerin soruları üzerine, dün sarfettiği "Kemalist diktatörlük" ifadesiyle dönemsel bir analiz yaptığını, kimseye hakaret amacı taşımadığını savundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i gerginliğin ardından yaptığı açıklama nedeniyle eleştiren Tan, "AKP Grubu’nun da daha dik durmasını beklerdik. (Demokrasi alanı genişledi) diye bağırıyorsunuz ama 3 kuru gürültü oluyor, elleriniz, ayaklarınız titriyor. Titreyin ve kendinize dönün" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tan, gazetecilerin "(Kemalist diktatörlük) derken Atatürk’e mi diktatör demek istiyorsunuz?" şeklindeki sorularını da "Ofsayt olacak topa girmem. Beni bu bu alana çekemezsiniz" şeklinde yanıtladı.