Spor Altay 101 yaşında

Altay 101 yaşında

Paylaş
Altay 101 yaşında

İzmir'in asırlık çınarı Altay'ın 101'inci kuruluş yıldönümü büyük coşkuyla kutlandı

Siyah-beyazlı kulübe gönül veren taraftarlar, bu sezon depremde yıkılma riski nedeniyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı’na sahip çıkmak için kutlamaları emektar stadın dışında gerçekleştirdi. Başkan Aslan Savaşan, Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, eski başkanlardan Ahmet Taşpınar ve Mehmet Erdoğan, Teknik Direktör Serhat Güller ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kutlamalarda taraftarlar stada alınmazken, yönetici ve altyapı sporcuları çim sahanın üzerinde kurulan platformda, ’Alsancak tarihtir yok edilemez’ mesajı verdi.

Başkan Aslan Savaşan, "101 yılda pek çok yönetim ve oyuncu değişmiştir, ancak Büyük Altay’ın büyük taraftarı her zaman vardır ve var olacaktır. Önümüzdeki engelleri aşmak için taraftarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz.

Hak ettiğimiz noktalarda değiliz, ancak önemli olan zor günlerde birlik olabilmektir. Gün, kulübümüze sahip çıkma günüdür" dedi. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise tarihi stadın yeniden inşaa edildikten sonra Altay’a teslim edileceğinin sözünü verdi. Kulübün kuruluş yılı 1914’e ithafen saat 19.14’te stat içinden fırlatılan işaret fişeklerinin ardından taraftarlar stat dışında yaktıkları meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu.

Mustafa KÖPRÜLÜ/ İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı