Sağlık Alternatif tıpta revizyon

Alternatif tıpta revizyon

Paylaş
Alternatif tıpta revizyon

Sağlık Bakanlığı'nda oluşturulan komisyon, alternatif tıp yöntemlerini inceleyecek ve mevcut yönetmelikte revizyona gidilecek

Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu Akupunktur Grubu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, en eski tıp uygulamaları arasında yer alan akupunkturu, Sağlık Bakanlığı'nın 1991 yılında tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kabul ettiğini anımsattı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın uzun zamandır akupunkturun da dahil olduğu tamamlayıcı, geleneksel ve alternatif tıp yöntemleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten Kalaycıoğlu, ''Çalışmalar kapsamında Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı bünyesinde Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu kuruldu ve bu alan incelemeye alındı'' dedi.

Komisyonun altı başlık üzerinde yoğun şekilde çalışma yürüttüğünü bildiren Kalaycıoğlu, ''Komisyonda dünyadaki uygulamalardan örnekler ve bilimsel çalışmalar inceleniyor. İncelemelerin sonucunda mevcut yönetmelik revize edilecek. Yeni hazırlanacak yönetmelik, vatandaşımıza çok daha faydalı olacak'' diye konuştu.

Haberin Devamı