Türkiye (Son Dakika) 'Altın çilek' vurgunu

'Altın çilek' vurgunu

Paylaş
'Altın çilek' vurgunu

Kendini ünlü bir siyasetçinin yeğeni olarak tanıtan kişi, akla gelmeyecek bir yöntemle köylüleri dolandırdı

Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi’ne bağlı Akçaören Köyü sakinleri, Manisa’dan geldiğini ünlü bir siyasetçinin yeğeni olarak tanıttığını öne sürdükleri bir kişiden senet imzalayarak satın aldıkları fidelerle yetiştirdikleri altın çileklerin ellerinde kaldığını söyledi. Köylüler, "Bu kişi altın çilekleri bizden satın alacağını söylemişti. Fideleri bize sattı, ancak yetiştirdiğimiz altın çilekleri almadı. Bu yüzden dolandırıldık" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Akçaören Köyü muhtarı 54 yaşındaki Üzeyir Yıldız, Manisa’dan gelen bir kişinin kendilerine altın çilek fidelerini sattığını belirterek şunları anlattı:

"Manisa’dan gelen kişi, altın çilek üretimi ile çok para kazanacağımızı söyledi. Bize 2 bin adet altın çilek fidesi sattı. Biz de senetler imzalayıp fideleri aldık. Bu kişi bize devlet tarafından altın çilek ekenlere dönümüne 500 lira destek verildiğini, ayrıca kendisinin de yetiştireceğimiz altın çileğin yaşının kilosunu 10 liradan, kurusunun kilosunu da 49 liradan satın alacağını söyledi. Biz bu anlatılanlara inandık. Yetiştirdiğimiz altın çilekler satamadığımız için tarlada kaldı."

’BAŞKASINA DA SATMADIK’

Üreticilerinden 50 yaşındaki Bahri Şimşek, altın çilek fidelerini satın aldıkları R.M. adlı kişinin, kendisini tanınmış bir siyasetçinin yeğeni olarak tanıttığını öne sürdü. Şimşek, bu kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydededek şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Altın çilek fidelerini alırken kendisine senet vermiştik ve elinde senetlerimiz olduğu için ürünü kendisinden başkasına satmamamızı söylemişti. Başka alıcılar gelmesine rağmen ürünümüzü bir başkasına satmadık. Ancak fide aldığımız bu kişi de bizden ürünlerimizi almadı. Biz de dolandırıldığımızı belirterek cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

’DOMATES EKSEK, BARİ KENDİMİZ YERDİK’

Akçaören Köyü sakinlerinden 39 yaşındaki Hilmi Dönmez de, altın çilek mağduru olduğunu, bu yüzden eşinin evi terk ettiğini söyledi. Kendisinin aynı zamanda kömür ocağında işçi olarak çalıştığını belirten Hilmi Dönmez şunları anlattı:

"Köyde herkes altın çilek üretimi başlayınca ben de başladım. Bize altın çilek fidelerini satan kişi, 400 bin lira para kazanacağımızı söyledi. Geceleri kömür ocağında gündüzleri de tarlada çalıştım ve altın çilek yetiştirdim. Ancak bir sakız parası 50 kuruş bile kazanamadık. Altın çilek yerine domates ekseydik en azından kendimiz yerdik. Zarar ettiğim için eşim 3 çocuğu bırakarak evi terk etti. Altın çilek fidesi satın alırken senet imzaladığımız için yakında evimize, tarlamıza haciz gelecek."

Haberin Devamı

Kemal ATLAN/MİHALIÇÇIK(Eskişehir), (DHA)