Ekonomi Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?

Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?

Paylaş
Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?

Altın yatırımcısının kafası karışık. Kısa bir süre önce sert düşüş yaşayan altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Peki, altın yatırımcısı ne yapmalı?

POSTA.COM.TR ÖZEL / YAŞAR CAN

Haberin Devamı

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 88,75 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı’da 88,40 liradan alınan 24 Ayar külçe altının gramı 88,75 liradan, 586,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 600,00 liradan, 80,44 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 86,86 liradan, 566,00 liradan alınan Tam Ziynet 585,00 liradan, 283,00 liradan alınan Yarım Ziynet 295,00 liradan ve 142,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 147,00 liradan satılıyor.

ALTIN BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde yüksek oranda değer kaybı yaşayan altın yeniden yükseliş trendinde. Peki, altın fiyatlarındaki hızlı değişimi hangi gelişmeler tetikliyor? Bundan sonra altın fiyatları düşecek mi artacak mı? Altın piyasasının kalbinin attığı İstanbul Kapalıçarşı'daki kuyumculara sorduk. İşte piyasanın tam kalbindeki isimlerin altın fiyatları izlenimleri:

Haberin Devamı

ASLAN KUYUMCULUK (Mustafa Karatay): Yurt içindeki gelişmelerden ziyade yurt dışındaki gelişmeler altın fiyatlarının değişimini belirliyor. Özellikle petrol fiyatlarındaki düşüş altın piyasasını oldukça yakından etkiliyor. Öte yandan Merkez Bankası'nın kararları ve dolardaki gelişmeler de fiyatları belirleyen unsurlar.

'Keskin düşüşler beklemiyorum'

BABUR KUYUMCULUK: (Naci Babur) Bölgesel gelişmeler altın fiyatlarının değişiminde daha etkin rol oynuyor. Petrol fiyatlarındaki keskin düşüş de piyasayı etkiliyor. Ben şahsen keskin düşüş artık beklemiyorum. Altının gram fiyatının 80 TL ile 90 TL bandı arasında gidip geleceğini tahmin ediyorum.

'Bir süre daha yükseliş devam eder'

OTTO GOLD: Yakın dönemdeki altın referandumu fiyatları belirleyen başat unsur. İsviçre'deki altın referandumunda evet çıksaydı altın fiyatlarında düşüş bekleniyordu. Bazı güç odakları piyasayı belirliyor. Altın fiyatlarında bir süre yükseliş devam edeceğe benziyor. Ancak daha sonra düşüş bekliyoruz.

'90 TL eşiği aşılırsa...'

ÜÇEL KUYUMCULUK: (Faruk Yılmaz) İsviçre'deki referandumdan hayır çıkacağı belliydi. Çünkü altın yatırımcıları referandumdan yüzde 60 hayır çıkacağını biliyordu. Piyasa bu durumu önceden satın aldı. Referandumdan hayır çıktı ancak altın fiyatları düşmek yerine yükseldi. Beklentiyi tersine çevirdiler. Altında kritik eşik altının gram fiyatı olan 89-90 TL eşiği. Bu eşik aşılırsa fiyatlar yükselişe devam eder. Altın fiyatlarında bir süre daha yükseliş bekliyorum. Fiyatları belirleyen ana unsur ise yurt dışındaki gelişmeler.

Haberin Devamı