Ekonomi Altın fiyatları hafta sonu: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar?

Altın fiyatları hafta sonu: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar?

Paylaş
Altın fiyatları hafta sonu: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar?

Dün döviz fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte altın da artışa geçti. Gram altın 260 TL sınırına yaklaşırken çeyrek altın bir ara 417 liraya kadar çıktı. İşte hafta sonu altın fiyatları...

Dün hem döviz kuru hem de altın fiyatları çok hareketli bir gün yaşadı... Altın fiyatları art arda rekor kırdı. Gram altın gün içinde 260 TL'yi görürken günü 249 liradan kapattı. Çeyrek altın ise 417 TL'ye kadar çıktı ve işlem gününü 410 TL'den tamamladı.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

249,63 liradan alınırken, 249,91 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın ise 398,18 liradan alınırken 410,28 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın da 793,86’den alınırken 820,55 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 1.670 liradan alınıp 1.690 liradan satılıyor.

ALTIN NEDEN DEĞERLİ?

Altının geleneksel değerinin oluşmasında, az bulunmasından veya zor elde edilmesinden ziyade tabiatta katıksız, saf halde bulunması, dövülerek biçimlendirilebilmesi, havadan ve sudan etkilenmemesi, yani paslanmaması, kararmaması ve donuklaşmaması etkilidir. Bu sayede altın tarih boyunca çok güvenilir bir değer ölçüsü olarak kabul edilmiştir. Tüm bunların dışında altını altın yapan diğer önemli özellikler olarak, sadece klorik ve nitrik asit karışımında (halk arasında altın suyu olarak bilinen) erimesi ve bunun dışında hiçbir asitten etkilenmemesi, kendi hacmindeki sudan 19 kere daha ağır olmasına rağmen çok yumuşak olduğundan kolayca işlenebilir ve inceltilebilir olması gösterilebilir.

Haberin Devamı