Beyoğlu ‘Altın Kalpli Eldiven’ sergisi Beyoğlu’nda açılıyor

‘Altın Kalpli Eldiven’ sergisi Beyoğlu’nda açılıyor

Paylaş
‘Altın Kalpli Eldiven’ sergisi Beyoğlu’nda açılıyor

‘Altın Kalpli Eldiven’ sergisi Beyoğlu’nda açılıyor

İSTANBUL, (DHA) - Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden milli boksör Garbis Zakaryan unutulmadı. Garbis Zakaryan’ın yaşam hikayesinin yer aldığı “Altın Kalpli Eldiven” sergisi Beyoğlu’nda ziyarete açılacak.

Beyoğlu Belediyesi tarafından İstiklal Caddesinde, Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirilecek sergi, milli boksörün doğum günü 4 Haziran Cuma günü saat 12.00’da ziyarete açılacak. Serginin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek açılış törenine, Ermeni din adamları, genç boksörler ve aileleri katılacak. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, sergi alanında kurulacak boks ringine çıkarak efsane boksörün hatıralarıyla fotoğraf çekilme imkanı bulacak. Sergide Garbis Zakaryan’ın daha önce sergilenmemiş özel eşyalarının yanı sıra, müsabaka görüntüleri de yer alacak.

GARBİS ZAKARYAN KİMDİR?

Ermeni asıllı Türk boksör Garbis Zakaryan 2 Haziran 1930’da İstanbul’da doğdu. Taksim'de amatör olarak boksa başlayan Garbis Zakaryan 16 yaşında ringe çıktı. Daha sonra Galatasaray'a geçerek 1948, 1949 ve 1950 yıllarının İstanbul ve Türkiye amatör şampiyonu oldu. 1950 yılında profesyonel olarak ilk maçını Cezayirli Ali Amran ile yaptı. Boksu 1966 yılında bırakan efsane boksör, antrenör olarak başta Cemal Kamacı olmak üzere birçok boksörü çalıştırdı. Garbis Zakaryan, 25 Ocak 2020 tarihinde vefat etti.

Haberin Devamı