Spor 'Altın kız' Ayşe Begüm, yeni başarılar peşinde

'Altın kız' Ayşe Begüm, yeni başarılar peşinde

Paylaş
'Altın kız' Ayşe Begüm, yeni başarılar peşinde

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, Trabzon’da düzenlenecek Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda yeni bir başarıya imza atmak istiyor.

Trabzon’da düzenlenecek Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’na (Gymnasiade) katılmak üzere kente gelen altın madalyalı 15 yaşındaki sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, yeni başarılara imza atmak istiyor.

Çevresindekilerin tavsiyesi üzerine 7 yaşında cimnastiğe başlayan mili sporcu Ayşe Begüm, şu ana kadar katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 65 madalya kazandı.

Kısa sürede elde ettiği başarılarla çevresindekilere örnek olan Ayşe Begüm, önümüzdeki süreçte katılacağı yarışmalarda yeni dereceler alıp Türkiye’yi gururlandırmak istiyor.

Ayşe Begüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel olarak yaklaşık 8 yıldır aerobik ve cimnastikle ilgilendiğini söyledi.

Aerobik ve cimnastiğe Akhisar’da başlayıp Manisa’da devam ettiğini anlatan Ayşe Begüm, "Sporun hayatımda vazgeçilmez bir yeri var. Spor benim için her şey. Spor sayesinde dünyanın 4 bir tarafına gittim, gezdim ve yarışmalara katıldım. Farklı ve güzel arkadaşlar edindim" ifadelerini kullandı.

"Emeğimin ve çalışmalarımın karşılığını aldım"

Cimnastiği çok sevdiğini vurgulayan Ayşe Begüm, "Spor hayatıma bale ile başladım, daha sonra arkadaşlarımın cimnastik yaptığını gördüm ve tavsiye üzerine ben de başladım. Bunun dışında yüzme sporuyla da ilgilendim ama profesyonel olarak 8 yıldır cimnastik yapıyorum. Seviyorum cimnastiği ve güzel başarılar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Başarılarına başarı katmak istediğine işaret eden Ayşe Begüm, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 4 yılda katıldığım ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 65 madalya kazandım. Son olarak da Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda şampiyon oldum ve altın madalya kazandım. Çok mutluyum. Arkadaşlarım, ailem, antrenörlerim, beni tanımayan ve benim tanımadığım insanlar herkes beni tebrik etti. Benim için bu gurur vericiydi. Başarıya daha çok motive oldum. Şampiyonaya gitmeden önce başaracağıma inanıyordum ve bekliyordum böyle bir başarıyı. Böylece emeğimin ve çalışmalarımın karşılığını aldım."

"Cumhurbaşkanımızla konuşmak beni ayrıca mutlu etti"

Kendine yeni hedefler koyduğunu belirten Ayşe Begüm Onbaşı, "Şu anda Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’na (Gymnasiade) katılmak üzere Trabzon’a geldim ve burada da güzel başarılara imza atmak istiyorum. Elemeli bir yarışmadayız. Gymnasiade’da hedefim ilk önce finale kalmak ve ondan sonra derece ve birincilik. Ben başarılı olacağıma inanıyorum" şekline konuştu.

Ailesinin kendisine sürekli destek olduğunu da anlatan Ayşe Begüm, şunları kaydetti:

"Şampiyon olduktan sonra daha çok tebrik almaya başladım. Önemli insanlar beni arıyor ve tebrik ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile dün telefonda konuştuk. Cumhurbaşkanımızla konuşmak beni ayrıca mutlu etti. Cumhurbaşkanımız beni tebrik etti ve bayramlarımızı kutladık. Bana, benimle gurur duyduğunu ve başarılarımın devamını dilediğini söyledi. Önümüzdeki süreçte de katılacağım yarışmalarda yeni dereceler alıp Türkiyemizi gururlandırmak istiyorum. İleride de hem cimnastik üzerine ilerleyebilirim hem de başka bir mesleğim olabilir. İkisinde de iyi olacağımı düşünüyorum."

"Begüm’den geleceğe dönük de beklentilerimiz yüksek"

Aerobik ve Cimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er ise Ayşe Begüm’ün hem çalışkan ve zeki hem de disiplinli bir sporcu olduğunu söyledi.

Ayşe Begüm ile 8 yıldır beraber çalıştıklarını ifade eden Er, "Çok mutluyuz. Begüm saygılı, aynı zamanda da verilen görevi sonuna kadar yerine getiren bir sporcu. Sporun zaten bana göre en temel niteliklerinden biri de budur. Kendisinin de özetlediği gibi buradaki müsabakalarda hedefimiz finale kalabilmek, daha sonra da altın madalyaya ulaşabilmek" diye konuştu.

Er, Begüm’den böyle bir başarıyı beklediklerini dile getirerek, "Yaklaşık 2-3 yıldır yapılmış olan bir yatırımdı. 2014’te de Meksika kampında dünya şampiyonasında kaçırdığımız bir altın madalyaydı. Begüm çok stresliydi, çok mutlu olduk ve gurur duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizi tebrik etmesi, federasyon yetkililerimizin vermiş olduğu destek büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

Geleceğe dönük de Begüm’den beklentilerinin yüksek olduğunu işaret eden Er, "Yedi yirmi dört çalışıyoruz. Dana fazla çalışmak için de formül arıyoruz. Ben Begüm’ün başarısını 18 yaş sonrasına da taşıyabileceğini düşünüyorum. Seneye Avrupa Şampiyonası var. Oralarda da bayrağımızı en üstte dalgalandırmak istiyoruz. Bugünden sonra daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı