Spor Altın kızlar, Elmas Lig'de yarışacak

Altın kızlar, Elmas Lig'de yarışacak

Paylaş
Altın kızlar, Elmas Lig'de yarışacak

Helsinki'de Avrupa şampiyonu olan Gülcan Mıngır ve Aslı Çakır Alptekin, 7 Temmuz Cumartesi akşamı Elmas Lig'in Paris ayağında koşacak

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 3000 metre engellide şampiyonluğa ulaşan Mıngır ve 1500 metrede altın madalya kazanan Alptekin, Londra Olimpiyat Oyunları’ndan önce, kendilerini son olarak Elmas Lig’de deneyecek.

Şampiyon atletlerin antrenörü İhsan Alptekin, sporcularının olimpiyatlardan önce en son Paris’te koşacaklarını söyledi. Kadınlar 1500 metrede 4:05.31’lik zamanıyla altın madalya kazanan eşi ve sporcusu Aslı Çakır Alptekin için Paris’te 4 dakikaya yakın bir derece hedeflediklerini belirten Alptekin, Gülcan Mıngır’ın ise birincilik için koşacağını söyledi.

FATİH AVAN DA YARIŞACAK

Fatih Avan da yarışacak- Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda elemeleri geçemeyip, atletizm otoritelerini hayal kırıklığına uğratan Türkiye rekortmeni Fatih Avan da Paris’te mücadele edecek.

Bu sezon elde ettiği 85.20’lik dereceyle hem kendine ait Türkiye rekorunu geliştiren, hem de dünyanın en iyi ikinci derecesini yapan milli ciritçi de burada olimpiyatlar öncesinde kendini deneyecek. Avan, geçen ay Elmas Lig’in beşinci ayağı Oslo Grand Prix’sinde 83.82 metre atarak ikinci olmuştu.

Yarışmalar 7 Temmuz Cumartesi günü TSİ 20:25’te başlayacak.

Haberin Devamı