Spor Altın madalyayı 12'den vurmak istiyorlar

Altın madalyayı 12'den vurmak istiyorlar

Paylaş
Altın madalyayı 12'den vurmak istiyorlar

Kahramanmaraşlı 5 sporcu, İspanya'da düzenlenecek Atıcılık Dünya Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Macaristan’da 16-27 Haziran’da düzenlenen Atıcılık Avrupa Şampiyonası’nda trap kategorisinde genç bayanlarda Avrupa 3’üncüsü olarak bronz madalyaya uzanan milli sporcular Gizem Çavuş, Serdağ Saadet Kandıra, Safiye Sarıtürk, Ahmet Balkancı ve Ahmet Turgut Arabacı, hedef büyüttü.
Kahramanmaraş’taki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) çalışmalarını antrenör Emre Güray eşliğinde sürdüren milliler, 16 Eylül’de İspanya’da düzenlenecek Atıcılık Dünya Şampiyonası’ndan altın madalya hedefliyor.

Haberin Devamı

Antrenör Emre Güray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların Avrupa şampiyonasında yakaladıkları başarıyı daha yukarıya taşımak istediğini söyledi.

Sporcuların yaklaşık 8 ay süren sıkı bir çalışmanın ardından kamp yapmak üzere İstanbul’a gittiklerini ifade eden Güray, "Sporcularımız Avrupa şampiyonasında üçüncülük elde ettiler. Ama her zaman daha iyiyi isteyen sporcularımızla hedeflerimizi büyüttük. Artık Avrupa’dan sonra dünyaya da adımızı duyurmalıyız. Bu bilinçle dünya şampiyonasına hazırlanmaya başladık. Hedefimiz altın madalyayı 12’den vurmak" dedi.

Sporcuların 20 gün sürecek kamp programının ardından İspanya’ya hareket edeceğini belirten Güray, şampiyonada sporcularının iyi performans sergileyeceklerine inandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Sporculardan Kandıra da Avrupa şampiyonasında her ne kadar bronz madalya almış olsalar da daha iyi sonuçlar elde edebilecek potansiyele sahip olduklarını ifade etti.

Avrupa şampiyonasında kaçırdıkları altın madalyayı dünya şampiyonasında yakalamak istediklerini dile Kandıra, "Dünya şampiyonası öncesi iki kampa gideceğiz. Çok sıkı hazırlanıyoruz. Hem takım olarak hem de bireysel yarışmalarda altın madalya almak istiyoruz" diye konuştu.