Spor Altın Top Ronaldo'nun!

Altın Top Ronaldo'nun!

Paylaş
Altın Top Ronaldo'nun!

Yılın futbolcusu seçilmek için, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery yarıştı. Bu kez son 4 yılın aksine kazanan Cristiano Ronaldo oldu

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery'nin aday olduğu FIFA Balon D'or (Altın Top) ödülünün sahibi belli oldu. Ödülün sahibi sonunda ezeli rakibi Lionel Messi'yi geride bırakmayı başaran Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo ödülün ikinci kez sahibi oldu. Ödülünü alan Ronaldo, göz yaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Ödül töreninde ilk olarak yılın 11'i açıklandı.

Milli takım teknik direktörleri, kaptanları ve gazetecilerin katıldığı oylama sonunda merakla beklenen Altın Top ödülünün sahibi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende sahiplerini buldu.

YILIN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Zürih'teki ödül töreninde ilk olarak 2013 yılının en iyi ilk 11'i açıklandı.

İşte yılın ilk 11'i; Neuer; Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm; Xavi, Iniesta; Ribéry, Messi, Cristiano Ronaldo; Ibrahimovic

Spora yapılan katkılarından dolayı özel olarak verilen FIFA Başkanlık ödülü ise IOC başkanı Jacques Rogge'a verildi.

* Yılın orta saha ve forvet oyuncuları da tören öncesinde yapılan hatada ortaya çıktığı gibi oldu. Buna göre 2013 yılınn en iyi orta saha oyuncusu Xavi, Iniesta; Ribéry olurken forvet ise Ronaldo, Messi ve Ibrahimovic oldu

* Yılın kalecisi törenden önce yansıtıldığı gibi Manuel Neuer seçilirken, savunma oyuncuları da Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm oldu.

Haberin Devamı

* Brezilya'nın efsane golcülerinden Ronaldo, Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar ve ünlü topmodel Adriana Lima ülkelerinde düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası hakkında konuşmalarda bulundu.

* Kadınlarda 2013 yılının en iyi teknik direktörü ödülü Almanya Kadın Futbol Takımı teknik direktörü Sylvia Neid seçildi.

* Erkeklerde 2013'ün en iyi teknik direktörü ödülü, geçtiğimiz sezon Bayern Münih ile tüm kupalara ambargo koyan ve emekliliğini açıklayan Juup Heynckes'e verildi

* Yılın en iyi golü ödülü, beklendiği gibi Zlatan Ibrahimovic'e verildi. Ibra, kısa ve öz konuşarak kendisine oy verenlere teşekkür etti.

* Bu sene ilk defa verilen FIFA Ballon D’Or Onur ödülü Pele’nin oldu. Duygusal anlar yaşayan efsane futbolcu, göz yaşlarına engel olamadı.

* 2013 Kadınlarda FIFA yılın futbolcusu ödülü Almanya milli takımını kalecisi Nadine Angerer'in oldu.

* 2013 Erkeklerde FIFA yılın futbolcusu ödülü ise Real Madrid forması giyen Portekizli Cristiano Ronaldo'nun oldu.