Antalya Altınbeşik Mağarası yolu yenileniyor

Altınbeşik Mağarası yolu yenileniyor

Paylaş
Altınbeşik Mağarası yolu yenileniyor

Altınbeşik Mağarası yolu yenileniyor

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, İbradı ilçesindeki Altınbeşik Mağarası'na ulaşımı kolaylaştıracak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, İbradı ilçesinin Ürünlü Mahallesi'nde yer alan Avrupa'’nın üçüncü Türkiye’nin en büyük yer altı mağarasına ulaşımı kolaylaştırmak üzere yol çalışması yapıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 5 kilometre uzunluğunda olan Altınbeşik Mağarası yolunun dar ve tehlikeli olan bölümlerini genişleterek, güvenli hale getirdi. Yol, tur otobüslerinin mağaraya kadar ulaşabileceği şekilde yeniden düzenleniyor.

Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu İsa Akdemir, Antalya ve ülke turizminde son derece önemli bir yere sahip olan Altınbeşik Mağarası’na daha kolay ulaşım

sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 5 kilometrelik yolda önce genişletme

yapıldığını belirten Akdemir, şimdi de asfaltlama çalışması yapıldığını belirtti.

MAĞARAYA İLGİ ARTACAK

Çalışmalardan önce Altınbeşik Mağarası’na gelen tur otobüslerinin mağaranın olduğu yere kadar inemediğine dikkat çeken Akdemir, ziyaretçilerin mağaraya ulaşabilmek için uzun bir mesafe yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Akdemir, “Yol çalışmamızın ardından artık tur otobüsleri rahatlıkla mağaramızın olduğu alana kadar inebilecek ve misafirlerimiz bu doğa harikası güzelliği rahatlıkla gezebileceklerdir. Bu çalışmalarımızın Altınbeşik Mağarası’na ziyaretçilerin ilgisini arttıracağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan İbradı Belediyemize ve Ürünlü muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

ÜRÜNLÜ MUHTARI’NDAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Bölgede devam eden yol çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirten İbradı Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Yamansoy ise şunları söyledi:

"Her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçi zor şartlar altında mağaramıza ulaşarak ziyaretlerini gerçekleştiriyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yol sorununa el atarak gereken çalışmaları hızlı bir şekilde başlattı. Bugün yolumuz son derece rahat bir ulaşıma sahip oluyor. Mahalle halkım adına başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek başkanımıza ve tüm ekiplerine teşekkürlerimi sunuyor. Tüm Antalyalıları bu doğa harikası yer altı mağaramızı görmeye davet ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı