Ekonomi Son dakika altın fiyatları yata seyirde! Çeyrek ve gram altın ne kadar?

Son dakika altın fiyatları yata seyirde! Çeyrek ve gram altın ne kadar?

Paylaş
Son dakika altın fiyatları yata seyirde! Çeyrek ve gram altın ne kadar?

Altın bugün de düşüşte! Güne 219 lira ile başlayan gram altın öğlen yüzde 0,70 oranında değer kaybederek 217,85'e kadar gerilemişti. Akşam saatlerinde yükselen altın dünkü seviyesine geldi. İşte altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları özellikle Rahip Brunson'un serbest bırakılmasıyla birlikte tıpkı döviz fiyatları gibi hızla düşüyor. Altın sabah saatlerinde yatay seyrederken öğleden sonra düşüşe geçti. Çeyrek, yarım, Cumhuriyet Altını'nda ortalama değer kaybı yüzde 2,90 olurken gram altın ise 0,70 oranında düştü. Akşam saatlerinde ise tekrar yükselişe geçen altın fiyatları dünkü seyrine geri döndü. İşte altında son durum...

Haberin Devamı

18 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

18 Ekim’de gram altın satış 219,85 lira üzerinden işlem görürken, çeyrek altın Kapalı Çarşı’da 360 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını, 1.471 liradan işlem görürken, yarım altın, 720 liradan satılıyor.

Finans Analisti İslam Memiş, dolar varlıklarında yaşanan gerilemenin ons altını olumlu yönde desteklemeye devam ettiğini belirterek, "Avro Bölgesinden gelen haber akışı emtia fiyatlarında yükselişe neden oluyor. Altının ons fiyatında 1.242 doları direnç, 1.217 doları ise destek seviyesi olarak takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası’na (Fed) yönelik eleştirilerine devam ettiğini ifade eden Memiş, bugün açıklanacak Fed toplantı tutanakları ve Avrupa bölgesinde enflasyon verisinin emtia fiyatları üzerinde etkili olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Memiş, gelişmekte olan ülkelere kıyasla Türk lirası varlıkların pozitif ayrışmaya devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: "ABD-Türkiye, AB-Türkiye ilişkilerinde normalleşme sinyalleri, dış politika tarafında olumlu açıklamalar gelmesi, finans kurum ve kuruluşların almış olduğu tedbirler, yurt içi piyasalarda döviz kurları ve altının gram fiyatında düşüşlerin sürmesine neden oluyor. Dolar kurunda geri çekilmeler devam ederse gram altında düşüş 220 liraya kadar sürebilir."