Ekonomi Altındaki düşüş bugün de devam ediyor! Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Altındaki düşüş bugün de devam ediyor! Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Paylaş
Altındaki düşüş bugün de devam ediyor! Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Günlerdir düşüşte olan altın, bugün de aynı şekilde devam ediyor. Altındaki düşüşün nedeni merak edilirken yatırımcılar "Bugün çeyrek altın fiyatı kaç lira? Altının gram fiyatı ne kadar oldu?" sorularına cevap arıyor.

Dolar, euro derken altındaki düşüş bugün de devam ediyor. Yatırımcılar altının seyrini merak ederken "Bugün çeyrek altın fiyatı kaç lira? Altının gram fiyatı ne kadar oldu?" sorusunu soruyor. Kasım ayından bu yana yükseliş eğilimde olan ve son bir kaç haftadır düşüşte olan altının neden düştüğü de ayrı merak konusu...

Haberin Devamı

GRAM ALTIN NE KADAR?

184,42 liradan alınırken, 184,58 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 295,53 liradan alınırken 302,28 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın da 589,25'dan alınırken 604,61 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 1225,00 liradan alınıp 1238,00 liradan alıcı buluyor.

ALTIN NEDEN DEĞERLİ?

Altının geleneksel değerinin oluşmasında, az bulunmasından veya zor elde edilmesinden ziyade tabiatta katıksız, saf halde bulunması, dövülerek biçimlendirilebilmesi, havadan ve sudan etkilenmemesi, yani paslanmaması, kararmaması ve donuklaşmaması etkilidir. Bu sayede altın tarih boyunca çok güvenilir bir değer ölçüsü olarak kabul edilmiştir. Tüm bunların dışında altını altın yapan diğer önemli özellikler olarak, sadece klorik ve nitrik asit karışımında (halk arasında altın suyu olarak bilinen) erimesi ve bunun dışında hiçbir asitten etkilenmemesi, kendi hacmindeki sudan 19 kere daha ağır olmasına rağmen çok yumuşak olduğundan kolayca işlenebilir ve inceltilebilir olması gösterilebilir.

Haberin Devamı

ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR?

Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.