Antalya Altınova cemevinin temeli atıldı

Altınova cemevinin temeli atıldı

Paylaş
Altınova cemevinin temeli atıldı

Altınova cemevinin temeli atıldı

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin yapımını üstlendiği Altınova Cemevi'nin temeli atıldı.
Kepez Belediyesi'nin yapımını üstlendiği Altınova Cemevi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alevi dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan ile Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Müslüm Metin, cemevlerinin önemine değinerek, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.
Pir Sultan Abdal Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan da Altınova'nın 10 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyledi.
6 BİN M2 REKREASYON ALANI
Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise kapalı alanı 1400 m2 olan Altınova Cemevi'nin etrafında 6 bin m2 büyüklüğünde bir rekreasyon merkezi oluşturacaklarını vurguladı. Başkan Tütüncü, Pir Sultan Abdal Derneği yönetiminin projeye titizlik göstermesi, etraflıca düşünme isteği üzerine gecikme yaşadıklarını bildirdi. İnşaat süresinin 310 gün olduğunu belirten Tütüncü, cemevinin yapımını üstlenen müteahhidi sahneye davet ederek, projeyi daha erkene çekmesini talep ederek, 15 Haziran 2020 tarihinde bitmesi için anlaştı.
İSMİ PİR SULTAN ABDAL OLACAK
Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan örnek bir cemevini hizmete açmanın çok hayırlı bir iş olduğunu belirten Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu projenin kalpleri birbirine yakınlaştıracağını söyledi. Bu güzel projeye güzel bir büyüğün isminin yakışacağını belirten Başkan Tütüncü, “İsmi, Pir Sultan Abdal olsun. Burada çok güzel gül ağaçları istiyoruz. Burada gül fidanları yetiştiren çocuklar, müdavimler olsun" dedi.
BİRBİRİMİZE GÜLLER ATALIM
Toplumda kafa sayısınca düşünce, kalp sayısınca sevgi olduğunu ifade eden Hakan Tütüncü, “Biz insanların yüreklerine bakarız. O kalpler Cenab-ı Allah'ın yapısı olduğundan, bizim için değerlidir. Hiçbir farkımız yoktur. Birbirimize güller atmaya, hiçbir şey engel değildir" diye konuştu.
MEVLANA DA BİZİM, ABDAL DA
Başkan Tütüncü, "Birbirimizi sevmekten daha güzeli yok. Cami de bizim, cemevi de bizim. Hz Mevlana da bizim, Pir Sultan Abdal da, Yunus Emre'de Hacı Bektaş-i Veli de bizim. Biz bu ülkenin renkleriyiz. Birbirimize daha da sevgiyle kucaklaşmaya ihtiyacımız var" dedi. Konuşmaların ardından butona basılarak cemeevinin temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı