Altınözü Altınözü Gelinler Dağı'nda kazı çalışmaları sürüyor

Altınözü Gelinler Dağı'nda kazı çalışmaları sürüyor

Paylaş
Altınözü Gelinler Dağı'nda kazı çalışmaları sürüyor

Altınözü Gelinler Dağı'nda kazı çalışmaları sürüyor

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Altınözü ilçesine bağlı Yunushan Mahallesinde bulunan turizm değerine sahip Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları, Hatay Müze Müdürlüğü kontrolünde kazı çalışmaları devam ediyor.
Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları restorasyon ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılması hedefleniyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı, farklı din ve mezheplerden insanların bir arada hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Roma dönemine ait nekropol turizme kazandırılacak.
'ESERLER ALTINÖZÜ’NE KATKI SUNACAK'
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, ilçenin tarihi değerinin büyük olduğunu söyledi. Uygur, "Altınözü ilçemiz oldukça zengin bir tarihi mirasa sahiptir. Bu mirasımızın gün yüzüne çıkmayı bekleyen bir tarafı da Yunushan Mahallemizde bulunan Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları ve Kaya Mezarlarıdır. Nekropolde 75 bin metrekarelik bir alan üzerinde 18 kaya mezarı bulunuyor. Kaya mezarlarının üzerinde çeşitli motifler, steller, koç başları bulunuyor. Özel bir işçilikle işlenmiş. Burayı öne çıkartacak adımlar atacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı