Merkez Alzheimer hastası yaşlı kadın 13,5 saat sonra bulundu

Alzheimer hastası yaşlı kadın 13,5 saat sonra bulundu

Paylaş
Alzheimer hastası yaşlı kadın 13,5 saat sonra bulundu

Alzheimer hastası yaşlı kadın 13,5 saat sonra bulundu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -OSMANİYE’de evinden ayrıldıktan sonra bir daha dönmeyen alzheimer hastası Hatice K. (92), AFAD, jandarma ve köylülerinin yaptığı arama çalışmaları sonucu 13,5 saat sonra bulundu.
Merkeze bağlı Dereli Köyü'nde ikamet eden alzheimer hastası Hatice K. saat 11.00 sıralarında evinden ayrılıp kayboldu. Havanında kararmasıyla birlikte, yakınlarının yapmış olduğu arama çalışmaları sonuçsuz kalınca İl Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunularak yardım istendi. Haber verilmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma ekipleri de çalışmalara katıldı. Köylüler, Jandarma ve AFAD görevlilerinden oluşan 35 kişilik ekibin arama çalışmalarına Jandarmanın iz takip köpeği de destek verdi.
Gece boyu süren arama çalışmaları sonucunda Hatice K., Dereli köyü kırsalında saat 00.30’da sağ olarak bulundu. Sağlık durumu iyi olan, kaybolduğunun farkında olmayan yaşlı kadın, ailesine teslim edildi. Yaşlı kadının yakınları, arama kurtarma çalışmasına katılanlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı