Türkiye (Son Dakika) Alzheimer hastası yaşlı kadın feci şekilde can verdi

Alzheimer hastası yaşlı kadın feci şekilde can verdi

Paylaş
Alzheimer hastası yaşlı kadın feci şekilde can verdi

Kütahya'nın Simav ilçesinde yalnız yaşayan 91 yaşındaki alzheimer hastası Saide Akdeniz, evinde çıkan yangında yaşamını yitirdi

Simav’a 10 kilometre mesafedeki Demirci Beldesi, Öreğler Mahallesi, İzmir Caddesi’ndeki alzehimer hastası Saide Akdeniz’e ati iki katlı ahşap evde bugün saat 08.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler kısa sürede tüm evi sardı ve bitişikteki torunu Selami Akdeniz’e ait eve de sıçradı.

Yalnız yaşadığı öğrenilen 3 çocuk annesi Saide Akdeniz, içerde mahsur kalarak yaşamını yitirdi. Komşuların alevleri farkederek haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri su sıkarak yangını yaklaşık 1 saatlik çaba sonucu söndürdü. Alevlerin söndürülmesinin ardından içeri giren itfaiye ekipleri yaşlı kadının yanmış cesedini çıkardı.

CHP’li Demirci Belde Belediye Başkanı Turan Sümer, yangını duyar duyma ekipleriyle müdahele ettiklerini belirtip, "Tüm çabalarımıza rağmen Saide Nirne’yi kurtaramadık" dedi.

Selami Akdeniz, baabannesine daha çok kendisinin igilendiğini belirterek, "Sabah alevleri görünce hemen içeri daldım. Ancak benim de üstüm başım ve sakalım yandı. Geri çıkmak zorunda kaldım. Onu kurtaramadığım için çok üzgünüm. Benim evime de alevler sıçrayıp, zarar verdi" dedi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.


Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), (DHA)

Haberin Devamı