Dünya Amanda tazminatı

Amanda tazminatı

Paylaş
Amanda tazminatı

Ev arkadaşını öldürmekten tutuklanıp beraat eden Amanda Knox’ı dünya kamuoyu vicdanında derin yaralar açmıştı. Beraat sonrası milyoner olan Knox, AİHM’den de yüklü tazminat kazandı

ABD’li Amanda Knox, Erasmus öğrenci değişim programıyla gittiği İtalya Perugia’da cinayetten tutuklanmıştı. 2007’de boğazı kesilmiş halde bulunan ev arkadaşı Meredith Kercher’i (21) öldürmekle suçlanmış, 4 yıl cezaevinde kalmıştı. 2011’de tahliye edilip ülkesi ABD’ye dönmüş, 2015’te de beraat etmişti. Ancak dünya kamuoyunda bu dava başından bu yana aklanmadı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Knox’ın güzelliği sayesinde kurtulduğu tartışması hâlâ bitmedi.

Haberin Devamı

18 BİN 400 EURO

Ülkesinde ünlü bir ekran figürüne dönen Amanda Knox (31), 2012’de başından geçenleri anlattığı 4 milyon dolarlık bir kitap anlaşması imzalamıştı. Cinayet sayesinde zengileşmekle suçlanan Knox, bu hafta da tazminat kazandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) İtalya’yı şikayet etmişti. İtalya, 18 bin 400 Euro (110 bin TL) tazminata mahkum edildi. Gerekçe: Kasım 2007’de gözaltına alındığı gece Knox’a İtalyan emniyeti tarafından avukat yardımı ve çevirmen sağlanmamış olması.

KONFERANS VERİYOR

İngiliz Meredith Kercher, 2 Kasım 2007’de kaldığı evde boğazı kesilmiş ve 43 yerinden bıçaklanmış halde bulunmuştu. Knox ve o dönem sevgilisi olan İtalyan Raffaelle Sollecito, Kercher’i cinsel ilişkiye zorlamak ve cinayetten yargılanıp hapse girmişlerdi.

Haberin Devamı

4 yıl içinde tahliye edilmişlerdi. Knox, hayatını haksız yere hapse atılanların sözcülüğünü üstlenerek geçiriyor. Verdiği konferanslardan 9 bin dolar alıyor.

Davayla ilgili tek tutuklu Kercher’a tecavüzden 16 yıl hapis alan Rudy Guede (31).

RÜKZAN SAĞIR/POSTA