Gündem Amanos'ta askeri araca roketatarlı saldırı

Amanos'ta askeri araca roketatarlı saldırı

Paylaş
Amanos'ta askeri araca roketatarlı saldırı

Termal kameralarla fark edilen gruba yaklaşan askeri araca roketatarlı saldırı düzenlendi

Hatay’da Amanos dağları eteğindeki Kırıkhan ilçesine bağlı Güzelce Karakolu sorumluluk bölgesinde "kobra" tipi askeri araçla bölgenin termal kameralarla taranması sırasında bir grup fark edildi. Şüphelenilen bu gruba doğru yaklaşılırken araca roketatarlı ardından da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Jandarmanın da anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 30 dakika sürdü. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Güzelce Köyü’nden de duyulan silah sesleri, köylüleri endişelendirdi. Saldırıda 1 astsubay ile 2 er yaralandı.

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırılan yaralı 3 askerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, polis ve jandarma özel harekat ekiplerinin de katılımıyla bölgede operasyon başlatıldığını söyledi.

Çatışmanın ardından Amanos dağlarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma komando ve Özel Harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün de Güzelce Karakolu yakınlarındaki kırsal alanda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirilmişti.

DHA / AA