Amasya soğan üretiminde Türkiye'de 2'inci sırada

Amasya, Türkiye’de soğan üretiminde Ankara’dan sonra 2'inci sırada yer alıyor

09 Temmuz 2018, Pazartesi 10:51
A A
Amasya soğan üretiminde Türkiye'de 2'inci sırada

Türkiye’de 2017 yılında toplam soğan üretim alanı 576 bin 918 dekar olup üretim miktarı 2 milyon 131 bin 513 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılında Amasya´da 60 bin 480 dekar alanda 271 bin 522 ton soğan üretimi yapıldı. Amasya Türkiye soğan üretiminin yüzde 13’ünü gerçekleştirerek Ankara'dan sonra üretimde 2'inci sırada yer aldı.

DOLU VE YAĞIŞ SOĞANI VURDU

Amasya'da 2018 yılında 61 bin 400 dekar alanda soğan üretimi yapıldı. Haziran ayı ortası itibariyle erkenci çeşit soğan hasadı başladı. Çiftçi toptan satış fiyatı ortalama kilosu 2-2,5 lira aralığında değer kazandı. Amasya merkez ilçe genelinde 15 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen dolu ve aşırı yağışlar sebebi ile üretimde yaklaşık yüzde 20'lik verim kaybı yaşandı. 2018 yılında 257 bin 880 ton üretim beklendiği belirtildi.

Amasya'da mevcut soğan çeşitleri ağırlıklı olarak geçci çeşit soğanlardan oluşuyor. Geçci çeşit soğanlarda ise hasadın ağustos ayı itibariyle başlayacağı belirtildi.

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.