Bilim - Teknoloji Amazon, çalışanlarına TikTok kullanmayı yanlışlıkla yasakladı
Paylaş
Amazon, çalışanlarına TikTok kullanmayı yanlışlıkla yasakladı

Amazon'un çalışanlarından Çinli şirket ByteDance'e ait TikTok uygulamasını telefonlarından silmelerini istediği belirtildi. Saatler sonra yapılan açıklamada ise yasaklama mailinin yanlışlıkla atıldığı duyuruldu.

Amazon tarafından çalışanlarına gönderilen e-postada, çalışanların şirket e-postalarına erişimi için telefonlarında TikTok bulundurmamaları gerektiği duyuruldu.

Haberin Devamı

E-mailde, "Güvenlik nedeniyle, Amazon e-postasına erişim sağlanan telefonlarda TikTok kullanılmasına artık izin verilmeyecektir. Eğer e-postanıza erişim sağlamak istiyorsanız, TikTok'u silmelisiniz" ifadelerine yer verildi.

Bu durum kısa sürede büyük ses getirdi. TikTok'tan bir açıklama yapılarak, “Amazon bu konuda bizimle iletişim kurmadı. Endişelerini anlamıyor olsak da yaşadıklarını düşündükleri sorunların çözümü için diyalog kurulmasını memnuniyetle karşılarız” denildi. Hemen sonrasında ise Amazon'dan bir açıklama geldi. Şirket, çalışanlara gönderilen söz konusu mailin yanlışlıkla yollandığını belirtti. TikTok kullanımının yasaklanmadığı dile getirildi.

ABD, TikTok’u yasaklamaya hazırlanıyor

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da salı günü, TikTok da dahil olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı planladıklarını açıklamıştı.

Özellikle TikTok uygulamasının güvenlik açısından büyük tehlike oluşturduğu yönündeki tartışmalara atıfta bulunan Pompeo, "ABD, insanların telefonlarında yüklü olan Çinli uygulamalar hakkında doğru olanı yapacaktır. Şu an konuyla ilgileniyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TikTok’tan yapılan yazılı açıklamada ise Pompeo'nun sözlerine tepki gösterilmiş, "Kullanıcılarımıza güvenli bir uygulama deneyimi sunmaktan daha önemli bir önceliğimiz yok. Çin hükümetine hiçbir zaman veri sağlamadık, istendiğinde de bunu yapmayız" şeklinde karşılık verilmişti.