Yaşam Amazon'un bahçeleri hayran bırakacak

Amazon'un bahçeleri hayran bırakacak

Paylaş
Amazon'un bahçeleri hayran bırakacak

Amazon, Seattle’da inşa etmekte olduğu yeni binasının önüne, devasa cam kürelerden oluşan bahçeler yerleştirme kararı aldı.

İçinde yok olma tehlikesi yaşayan 300 türden bitkinin hayat bulacağı bahçe, cam küreler sayesinde sürekli ideal sıcaklıkta tutulacak. Çalışanların dinlenmesi için bir ortam da sunacak olan dev küre biçimindeki bahçeler aynı zamanda Seattle’ın da önemli turistik sembollerinden biri olacak gibi görünüyor zira turistler şimdiden inşaatı başlamış dev kürelerin önünde fotoğraflar çektirmeye de başladılar.

Haberin Devamı

30 metre yüksekliği ile etkileyici bir görünme sahip olacak Biosaphire ismi verilen sera küreler, 2018 yılında faaliyete geçecek. Ancak bu iş sadece birkaç cam küre inşaa edip, içine iklendirme sistemi kurarak bitkileri ekmek gibi kolay bir iş değil.

Küreler açılmadan önce Amazon’un, yok olma tehlikesi altındaki bitki türlerini dünyadan toplamak ve ABD’ye sokmak için hem ABD devletinden hem de bitkilerin toplanacağı ülkelerin devletlerinden zorlu izinler alması gerekecek. Bu izin süreçlerinde bazı ülkelerin olumsuz cevap vermesi ve bitkinin kendi ülkesi dışına çıkmasını istememesi gibi ihtimaller de var.

Tesla’nın otomatik pilotu ilk insanı öldürdü