Türkiye (Son Dakika) Ambulans, yakıt tankeriyle çarpıştı: 5 yaralı

Ambulans, yakıt tankeriyle çarpıştı: 5 yaralı

Paylaş
Ambulans, yakıt tankeriyle çarpıştı: 5 yaralı

İzmir Aliağa'da Balıkesir'den aldığı hastayı İzmir'e götüren ambulans ile yakıt tankeri çarpıştı. Kazada, ambulanstaki hasta ve hasta yakını ile birlikte 5 kişi yaralandı

Kendisine yeşil ışık yanarken ara yoldan ana yola çıkan Tamer Özgen yönetimindeki akaryakıt tankerine, Balıkesir Havran'dan aldığı hasta Berna Çelik’i, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmek üzere yola çıkan Veli Kır’ın yönetimindeki ambulans çarptı. Kazada ambulans şoförü Veli Kır, sağlık personelleri Havva Derek ve Büşra Akgül ile hasta Berna Çelik ve yakını Erdem Çelik yaralandı.

Haberin Devamı

Hurdaya dönen ambulans ile yaralıları görenler kazayı, sağlık ekipleri ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri yaralıları Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Berna Çelik, buradaki ilk müdahalenin ardından başka bir ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedaviye alınan 5 yaralıların da hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

'DURAMADI BANA ÇARPTI'

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, tanker şoförü Tamer Özgen "Tüpraş’a akaryakıt almak için gidiyordum, trafik ışıklarına geldiğimde yeşil yanıyordu. Yavaş yavaş geçiyordum. Kavşağa girdiğimde ambulansı tabelalardan göremedim. Yolun ortasına geldiğim sırada Ambulansı fark ettim ama aracın ağır olmasından dolayı hızlı hareket edemedim. Ambulans sürücüsü ise aşırı süratli geldiği için duramadı bana çarptı" dedi.

Haberin Devamı

Şahap AVCI/ALİAĞA (İzmir), (DHA)