Türkiye (Son Dakika) 'Amcam bana defalarca tacizde bulundu'

'Amcam bana defalarca tacizde bulundu'

Paylaş
'Amcam bana defalarca tacizde bulundu'

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 20 yaşındaki M.O. hakkında, 8 ve 10 yaşındaki öz yeğenlerini döverek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. 10 yaşındaki M.O. 'Amcam bana defalarca tacizde bulundu' dedi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, nikahsız yaşadığı eşinden ayrılan S.İ. Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, 8 yaşındaki oğlu M.O. ve 10 yaşındaki oğlu M.O.’nun, amcaları M.O.’nun cinsel istismarına uğradığını öne sürerek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca M.O., mahkemece tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cazevi’ne konuldu. M.O.’dan şikayetçi olan anne S.İ., güvenlik gerekçesiyle Mersin’de bulunan bir kadın sığınma evine, mağdur çocukları ise köydeki evden alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna yerleştirildi.

Amcanın yeğenlerine yönelik cinsel istismar iddiasını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Cumhuriyet Savcısı Ali Çağır tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli amca M.O.’nun 2012 yılının yaz aylarında yeğenlerini hayvan otlatmaya götürdüğünü belirtti.

Şüphelinin hayvan otlatmaya gelmek istemeyen yeğenlerini dövdüğünü belirten Savcı, mağdurların hafif şekilde yaralandığını ve 10 yaşındaki mağdurun yüzünde demir parçasıyla vurma sonucu iz kaldığını vurguladı.

GİYSİLERİ ZORLA ÇIKARTIP...

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Şüphelinin hayvan otlatmaya gittiği zamanlarda mağdurların üzerindeki giysileri zorla çıkartıp, yüz üstü yatırdığı belirtilen iddianamede, amca M.O.’nun bu şekilde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

Mağdurların bu olaydan dolayı ruh sağlıklarının bozulduğunu belirten Savcı, şüphelinin ’Çocuğun cinsel istismarı’ ve ’basit yaralama’ suçlarından toplam 44 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

'ÇOCUKLARIN ANNESİ BANA İFTİRA ATTI'

İddianamenin Diyarbakır 1i’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından, amca M.O.’nun yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık M.O., mağdur kardeşler ve avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan sanık M.O., suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Çocukların annesi böyle bir ifade vermelerini sağlamıştır. Çocukları ailemizden alabilmek için böyle bir yol seçmiştir. Bana bunun için iftira atmış. Ben çocukları dövmedim ve bu suçla bir alakam yoktur" dedi.

'AMCAM BANA DEFALARCA TACİZDE BULUNDU'

Haberin devamı için üçüncü sayfaya geçiniz

Mahkeme daha sonra olayın mağduru olan kardeşlerin ifadesini pedagog ve kamera eşliğinde aldı. Mahkeme, mağdurların kendini daha rahat ifade edebilmesi için duruşma salonundakileri dışarı çıkardı.

İlk olarak ifadesi alınan 10 yaşındaki M.O., amcasının tarlada kendisine tacizde bulunduğunu belirterek, "Tarlada benim kıyafetimi çıkarttı. Ancak herhangi bir ilişki olmadı. Sadece bana sürtündü. Bu olay sadece bir kez yaşandı. Ama hayvanları otlatmaya götürmediğim için beni dövmüştü" dedi.

Daha sonra ifadesi alınan 8 yaşındaki M.O. ise, amcasının kendisine defalarca tacizde bulunduğu belirterek, "Sürekli bana tacizde bulunuyordu. Bu olay bir kaç defa oldu. Utandığım için ve amcam beni tehdit ettiği için kimseye söyleyemedim. Tarlada bunu sürekli yapıyordu. Ama evde bana yaklaşmıyordu" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

DHA

3

Haberin Devamı