Bilim - Teknoloji AMD'den Android bombası!
Paylaş
AMD'den Android bombası!

Daha önce Android hakkında pek de iyi şeyler söylemeyen AMD, bakın şimdi aynı konuda ne diyor...

PC satışlarındaki düşüşten son derece olumsuz etkilenen AMD, yükselen mobil cihaz piyasasındaki temsilcilerini arttırmaya hazırlanıyor. Çok ciddi söylentilere göre firma, Windows tabletlere olan desteklerini devam ettirmekle birlikte yakında Android işletim sistemli cihazlar için de üretim yapacak.

Haberin Devamı

Daha önce birkaç kez Windows işletim sistemli tabletler dışında hiçbir mobil cihazla ilgilenmeyeceğini açıklamış olan AMD'nin karar değişikliğinin ardında, iOS ve Android'li sistemlerin hakim olduğu piyasada Windows 8 tabletlerin bir türlü tutunamamış olması gerçeği yatıyor. Ulaşabildiği kullanıcı sayısını arttırmak isteyen AMD, sistemlerinin Android'li cihazlarda kullanılmasını engelleyen bir şey olmadığını belirtti. Temash sistemlerinin, mobil cihazlarda giderek önem kazanmakta olan oyunların gereksindiği grafik gücünü sağlamak konusunda rakiplerinden üstün olduğu biliniyor. Ancak 64 bit mimarisini kullanan Temash çiplerin sadece üst düzey tabletlerde kullanılabileceği, bu nedenle uzun süre AMD işlemcili ucuz bir tablet göremeyeceğimiz belirtiliyor.

Haberin Devamı

AMD Temash sistemlerinde bulunan ve sırasıyla 1 ve 1,4 GHz hızlarında çalışan A4 ve A6 çipleri, özellikle uzun pil ömrü sunmalarıyla dikkat çekiyorlar: Sistemi kullanan tabletlerde altı saat kesintisiz web gezintisi yapmak ve YouTube üzerinden beş saat 1.080p çözünürlüklü video izlemek mümkün.

Resimlerle: AMD'den çılgın kasa tasarımları!

Kaynak: CHIP Online