Sağlık Ameliyatsız yüz gençleştirmede yenilikler

Ameliyatsız yüz gençleştirmede yenilikler

Paylaş
Ameliyatsız yüz gençleştirmede yenilikler

Cilt, 'Hybrid Energy' ile yaşından bağımsız olarak olması gereken hacim ve duru görünüme kavuşuyor. Tedavi kürü sonrasında cilt, genç ve tok ayrıca ışıltılı bir parlaklık ile 10 yıl önceki sıkılığına geri dönüyor

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu konu ile ilgili bilgi verdi:

Hybrid Energy nedir?

Hybrid Energy sistemi, isminden de anlaşılacağı gibi sinerjik ikili enerji etkileşimiyle çalışır. Yani cilt 2 farklı enerjiden aynı anda ve peş peşe etkilenir. Aynı zamanda her atımda 36 mikroiğne cilde acısız ve kanamasız girer. Micro needling sırasında, iğnenin ucundan yukarıda bahsedilen iki enerji de cildin orta tabakasına nüfuz eder.

Her seansın sonunda cildi orta tabakasında fibroblastlar ve kolajen lifleri çoğalmaya yönelik uyarılmış olur. Bundan dolayı kolajen lifleri cildi nemli ve sıkı tutar.

Hybrid Energy hangi bölgelerde etkili oluyor?

Dekolte bölgesindeki parşömen kağıdına benzeyen kırışıklıklarda, boyun bölgesinde ve tüm yüz bölgesinde kullanılıyor.

Hybrid Energy acaba çizgiler için etkili midir?

Volüm kazandırıcı, cilt yenileyici ve kolajen artırıcı olması sebebiyle çizgilerin derinliğini azaltır veya yok eder. Bunların hepsi hastanın yaşına, beslenmesine, uyku düzenine ve sigara kullanıp kullanmamasına göre değişir.

55 yaşındaki dudak üstü smokerline (barkod) çizgilerine sahip bir hastamın, yüzde 90 seviyesinde çizgileri yok oldu. Elbette bu hastamda kaliteli kolajen üretimi için dışarıdan vitamin vb. destekleyici önerilerim de oldu. Bunların hepsi daha kaliteli kolajen üretimi için hastaya işlem sırasında önerdiğim besin takviyeleridir.

Hybrid Energy'nin mutlu eden yönleri neler?

Cilde hacim kazandırıcı ve mikro dolaşımı artırıcı sebebi ile gözaltı morlukları olan hastalarımda uygulama sonucunda yüzde 75 oranda morluklarda azalma sağlanıyor.

Kaş ve göz arası mesafede, cildin kalitesinin azaldığı kimi hastalarda o bölgedeki ince kırışıklardan Hybrid Energy uygulaması ile kurtuluyoruz ve o bölgedeki cildin kalitesi artıyor. Kaş üstü uygulamalarında kaş kaldırıcı etkiyi görüyoruz. Sonuç olarak tüm yüzde mini lifting sağlanıyor.

İşlem öncesi hastanın fotoğrafı çekiliyor, kür bittikten 2 ay sonra tekrar fotoğrafını çekiyoruz. Aynı açıdan çekilmiş before-after fotoğraflarında mini liftingi bariz bir şekilde görüyoruz. Bunlara ek olarak hastaların gözeneklerinde küçülme varsa lekelerinde azalma ve akne izlerinin derinliğinin azaldığını hatta yok olduğunu görüyoruz.

Kür bittikten sonra cilt altındaki kolajen yapımı için başlatılan süreç 3 ay daha devam ediyor. Hastalarımı her 2 haftada bir çağırıp fotoğrafını çekiyorum. Kür sonrasında yaptığım bu takipte sanki her hafta uygulanıyormuşcasına iyilik halinin giderek artığını görüyorum. Cilt bu süreçte kendini daha daha kendini yeniliyor. 3 ay sonrasında elde edilen bu sonuç en az 1 yıl devam ediyor.

Seans aralıkları nedir, uygulama ne kadar sürüyor ?

Her seans yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bir Hybrid Energy kürü klasik olarak 5 seans öneriliyor. Birinci, ikinci ve üçüncü seanslar arasında 1'er hafta ara veriyorum. 3., 4. ve 5. seanslar arasında 2 hafta ara verilir. Cilt çok sorunluysa 5. seanstan 1 ay sonra 6. seansı uygulayabiliyorum. Tabii ki seans sayısını belirlemek, cildin yapısına, hastanın yaşına ve beklentisine bağlı olarak değişiyor.

Haberin Devamı