Gündem Amerikalı mühendis Carlos Fernando Lopez 3 hastaya organlarıyla hayat oldu

Amerikalı mühendis Carlos Fernando Lopez 3 hastaya organlarıyla hayat oldu

Paylaş
Amerikalı mühendis Carlos Fernando Lopez 3 hastaya organlarıyla hayat oldu

Antalya'da, denizde boğulma tehlikesi geçiren, tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ABD'li mühendis Carlos Fernando Lopez'in (33) bağışlanan organları, 3 hastayı yaşama bağladı

Carlos Fernando Lopez, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nde subayken Afganistan’da düşen helikopterden kurtuldu. Bu kazanın ardından ordudan ayrıldı, mühendislik yapmaya başladı. Daha sonra sivil kurtarma ekiplerinde görev aldı. Özellikle kasırgalarda onlarca insanı ölümden kurtardı. carlos, tatil için geldiği Antalya’da iskeleden denize atladı ama kuma çakıldı. Kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Haberin Devamı

ORGANLARIYLA CAN VERDİ

Carlos’un ehliyetinde ‘organ bağışçısı’ ibaresi vardı. california’dan Antalya’ya gelen babası Manuel Lopez de organ bağışını onayladı. carlos karaciğeri ve böbrekleriyle 3 kişiye hayat verdi. Karaciğeri Ahmet Demir’e (63) nakledildi. Daha önce bağış sözü veren iki kişinin son anda vazgeçmesi üzerine umutları tükenen Ahmet Demir böylece hayata döndü.

"ONUN SAYESİNDE HAYATTAYIM"

Ahmet Demir, “Amerikalı bir genç, yaşarken organlarını bağışlamış. Sayesinde hayattayım. Onun adına da dua edeceğim” diyerek ağladı.