Gündem Amerikan matematik ödülü Özge'nin

Amerikan matematik ödülü Özge'nin

Paylaş
Amerikan matematik ödülü Özge'nin

ABD'de her yıl düzenlenen ve bu yıl 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı dev matematik yarışmasını İzmir'den Özge Ötleş kazandı

İzmir Özel Ata Koleji 7. sınıf öğrencisi Özge Ötleş, 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı Amerikan Matematik Yarışması'nda (American Mathematics Contest-8) birincilik elde etti.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dünyadaki en prestijli matematik olimpiyatı olan Amerikan Matematik Yarışması, Amerika Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesince düzenlendi.

Analitik düşünme kabiliyetinin ve matematik problemlerinin çözümünde strateji geliştirmenin sınandığı yarışmaya 90 ülkeden 160 bin öğrenci katıldı.

Yarışmada kendi kategorisinde birçok kişiyi geride bırakan İzmir Özel Ata Koleji 7. sınıf öğrencisi Özge Ötleş birincilik elde etti.

Ötleş, ''Böyle bir hedefe ulaşmış olmak beni çok mutlu etti. Matematiği çok seviyorum. Bu sınava da en iyi şekilde hazırlandım. Daha çok çalışıp kendimi geliştireceğim. İlerde matematikle ilgili bir fen dalında üniversite eğitimi almak istiyorum. Tüm yaşıtlarıma da matematiği severek öğrenmelerini tavsiye ediyorum'' dedi.

Haberin Devamı

(A.A)