Dünya Amerikan Temyiz Mahkemesi'nden Trump yönetiminin talebine ret

Amerikan Temyiz Mahkemesi'nden Trump yönetiminin talebine ret

Paylaş
Amerikan Temyiz Mahkemesi'nden Trump yönetiminin talebine ret

ABD’de Temyiz Mahkemesi, hükümetin, Başkan Donald Trump’ın 7 İslam ülkesine uyguladığı vize ve ülkeye giriş yasağının tekrar yürürlüğe konulması talebini reddetti

ABD Adalet Bakanlığı, Başkan Donald Trump'ın nüfusunun çoğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına seyahat yasağını durduran federal yargıcın kararını temyize götürmüştü. Temyiz mahkemesi ise, bugün aldığı son dakika kararıyla, Trump yönetiminin, 7 ülkeye getirilen vize yasağının sürmesi talebini reddetti

TRUMP, 'SÖZDE YARGICIN KARARI BOZULACAK' DEMİŞTİ


Washington eyaletinden federal yargıç James Robart, Anayasa'ya aykırı olduğunu söyleyerek yasağı geçici olarak durdurmuş, Donald Trump, "Sözde yargıcın kararı bozulacak" demişti.

Bakanlık, tüm ülke çapında geçerli olan kararın bozulması için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu.

HANGİ ÜLKELERE YASAK KOYULMUŞTU?


Geçen hafta ilan edilen ve Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ile Yemen vatandaşlarını kapsayan seyahat yasakları ülke çapında protesto edilmiş, havalimanlarında da eylemler düzenlenmişti.

Yasağın ardından vizeleri olmasına rağmen, farklı ülkelerde binlerce kişi, ABD'ye giden uçaklara bindirilmemişti.

Donald Trump, kararnamesinin "Amerika'yı korumak" için olduğunu savunurken muhalifler ise ABD'de son yıllarda gerçekleştirilen "terör saldırılarının" çoğunun ülkede doğup büyümüş militanlar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.

Söz konu ülkelere 90 günlük vize yasağı getiren kararın ardından 100 binden fazla vize iptal edilmişti.

Trump, kararnamesiyle ayrıca, ABD'nin göçmen programını 120 gün boyunca askıya almış, Suriye vatandaşlarının ülkeye girişini "süresiz" durdurdurmuştu.

Haberin Devamı