Yaşam 'Amerika'nın caz elçileri dünya ile kucaklaşıyor'

'Amerika'nın caz elçileri dünya ile kucaklaşıyor'

Paylaş
'Amerika'nın caz elçileri dünya ile kucaklaşıyor'

"Jam Session: Amerika'nın caz elçileri dünya ile kucaklaşıyor" fotoğraf sergisi, Beyoğlu Borusan Müzik Evi'nde açıldı

Serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan küratör Curtis Sandberg, fotoğrafların son 3 yılda 35 ülkede 78 şehirde halkla buluştuğunu, İstanbul'un bu kapsamdaki 79'uncu şehir olduğunu söyledi.

Sandberg, sergide yer alan caz sanatçıların birçok kez Türkiye'ye de geldiğini belirterek, "Serginin şimdiye dek İstanbul'a gelmemiş olması bir eksiklikti. Çünkü burası caz elçilerinin önemli bir durağıydı" dedi.

Serginin tarihin çok özel bir aşamasını temsil ettiğini anlatan Sandberg, "Amerika Louis Armstrong, Duke Ellington gibi caz değerlerini gayrıresmi diplomatlar olarak dünyaya gönderdi. Bu sanatçılar bütün dünyada dostluklar kurdular. Caz işte böyle uluslararası bir fenomen haline geldi" diye konuştu.

Sandberg, başlangıçta yalnızca ABD'de açılması planlanan serginin daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığının teşvikiyle altı kopya halinde çoğaltıldığını, 6 kıtada aynı anda sergilenebildiğini ifade etti.

-Türkiye'de çekilen fotoğraf da sergide-

Sergide, Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Duke Ellington, Dave Brubeck ve Benny Carter'ın da aralarında olduğu çok sayıda Amerikalı caz sanatçısının 1950'li yıllardan itibaren dünyanın çeşitli ülkelerindeki konserlerinde çekilen 100 fotoğrafı yer alıyor.

ABD'nin 200. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında 1975'te konser vermek üzere Ankara'ya gelen Benny Carter ve orkestrasının da fotoğrafının bulunduğu sergi, 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.

AA

Haberin Devamı