Siyaset 'Amiraller' ve 'Poyrazköy' birleşiyor
Paylaş
'Amiraller' ve 'Poyrazköy' birleşiyor

Kamuoyunda amirallere suikast olarak bilinen davanın Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi istendi

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile dönemin donanma komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit’e yönelik suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamenin fiili ve hukuki bağ olduğu gerekçesiyle Poyrazköy Davası'yla birleştirilmesi istendi. İddianame, Poyrazköy Davası'na bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'e gönderildi.

TOPLAM 28 SANIK BULUNUYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından hazırlanan iddianamede 9'u tutuklu 19 sanık bulunuyor. İddianamede aralarında Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Burak Düzalan, Tarık Ayabakan'ın da aralarında sanıklar silahlı terör örgütü üyeliği, örgüt amacı doğrultusunda patlayıcı madde bulundurmak, ruhsatsız mermi bulundurmak, kişiye özel verileri hukuka aykırı şekilde kaydetmek iddiasıyla suçlanıyor.

16 klasör delili bulunan iddianamede sanıklara isnat edilen suç bölümünde “Ergenekon terör örgütü üyeliği” yazmadığı, ancak iddianamenin içeriğinde “Ergenekonö terör örgütü” ile bağlantıların anlatıldığı kaydedildi. İddianamede Burçin Öztürk de müşteki sıfatıyla yer aldı.

İHBARLA ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul Narkotik Polisi, gelen bir ihbar üzerine Kocaeli Gölcük ve İstanbul Bahçelievler'deki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde uyuşturucu araması yapan narkotik polisi, yaklaşık 500 gram TNT patlayıcı madde bulunca bu kez İstanbul Terör Polisi devreye girdi.

Ele geçirilen belgeler ve bilgisayarlarda yapılan incelemelerde bulunan patlayıcılarla dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ve Donanma Komutanı Eşref Uğur Yiğit'e suikast hazırlığında olduğu iddia edildi.

Haluk ATALAY/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı