Gündem 'Amiralllere suikast'ta ikinci iddianame

'Amiralllere suikast'ta ikinci iddianame

Paylaş
'Amiralllere suikast'ta ikinci iddianame

'Amirallere suikast soruşturması' kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora'nın 15 yıla kadar hapsi istenen ikinci iddianame hazırlandı

İddianamede, açılacak davanın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davası ile birleştirmesi talep edildi.

Haberin Devamı

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast iddiasına yönelik yürütülen “Amirallere Suikast" soruşturmasının devamı niteliğinde notlar bulunduğu iddia edilmişti. Bu notlara ilişkin soruşturma yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Salim Duran, ikinci iddianameyi tamamladı.

KORAMİRAL CORA VE ALBAY METİN ŞÜPHELİ

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin şüpheli olarak yer aldı.

CORA’NIN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talep edilen iddianamede şüpheliler Deniz Cora ve Ümit Metin’in “Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamenin gönderildiği mahkeme 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar verecek.

Haberin Devamı

CORA TALİMATLA ANKARA’DA İFADE VERMİŞTİ

Soruşturma kapsamında Koramiral Deniz Cora’nın ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermişti. Özel yetkili savcı Salim Duran’ın talimatı üzerine Cora, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sorgulanmıştı. Albay Ümit Metin ise soruşturma kapsamında 27 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Savcı Salim Duran’a ifade vermişti. Albay Ümit Metin ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

AMİRALLERE SUİKAST DAVASI POYRAZKÖY İLE BİRLEŞTİ

İstanbul Narkotik Polisi, gelen bir ihbar üzerine Kocaeli Gölcük ve İstanbul Bahçelievler’deki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde uyuşturucu araması yapan Narkotik polisi, yaklaşık 500 gram TNT patlayıcı madde bulunca bu kez İstanbul Terör Polisi devreye girdi. Ele geçirilen belgeler ve bilgisayarlarda yapılan incelemelerde bulunan patlayıcılarla Deniz Kuvvetleri'nde görevli Oramiral Metin Ataç ve Donanma Komutanı Eşref Uğur Yiğit’e suikast hazırlığında olduğu iddia edildi. Bu iddialarla ilgili açılan 19 sanıklı dava, Poyrazköy davasıyla birleştirildi. Dava halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam ediliyor

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY - İSTANBUL DHA