En leziz ev yapımı soğuk içecek tarifleri

Sıcaktan bunalanlara sağlıklı, ev yamı, doğal içecek tarifleri...
26 Ağustos 2018, Pazar 11:42

1-Ev yapımı buzlu çay

• Yarım demlik siyah çay • 1 tane limonun suyu • 10 kalıp buz • Su • Bir miktar şeker • Arzu ederseniz meyve parçaları Hazırlanışı: İlk önce çayı demleyin. Sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın. Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak şekeri ekleyin. Karışıma yeteri kadar su ilave ettikten sonra buzdolabına alın. Servis edeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.

2-Soğuk kahve

• 1 tatlı kaşığı nescafe • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 8 adet iri buz • 2 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı: Toz şekeri, sütü, nescafeyi robota koyalım ve 3 – 4 dakika bol köpüklü olana kadar karıştıralım. Sonra yavaşça köpüğünü söndürmeden bardaklara boşaltalım. Buzlu Kahvemizi servis etmeden önce dilerseniz üzerine nescafe ve çikolata rendesi serpebilirsiniz.

3-Kuru meyve hoşafı

• 9 adet şekerpare kayısı • 8 adet kuru erik • 1 çay bardağı kuru üzüm • 8 adet kuru incir • 1 su bardağı toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın. Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın. Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun. İncirler yumuşayınca ateşten alın. Soğutarak servis yapın.

4-Ev yapımı limonata

• 7 limon • 2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su • Nane yaprağı • Buz Hazırlanışı: Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 5 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.

5-Karpuz limonatası

• 2 tane limon suyu • 2 yemek kaşığı şeker • 1 limon kabuğu rendesi • 2 su bardağı karpuz suyu Hazırlanışı: Büyük bir dilim karpuzun çekirdeğini çıkarıp mutfak robotunda parçalayın. 2 su bardağı karpuz suyu elde edin. Suyunu süzün ve sürahiye alın. Bir tane limonun kabuğunu rendeleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker iki limonun suyunu sıkarak elinizle ovun, biraz beklesin. Süzerek sürahiye alın, üzerine soğuk su ve buz ilave edin.

GÜNCEL HABERLER