Ev yapımı simit tarifi

25 Temmuz 2018, Çarşamba 08:28
Taze, çıtır bir ev yapımı simit tarifine ne dersiniz? En lezzetli ve en çok merak edilen hamur işi tariflerinden birisi olan ev yapımı simit tarifi ile dışarıdan aldığınız çıtır simitleri evde kendi malzemeleriniz ile yapma şansı elde edebileceksiniz.

Lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı olan bu tarifi ister çocuklarınız için yapabilir isterseniz ise beş çayında yakın arkadaşlarınıza ikram etmeyi tercih edebilirsiniz.

Malzemeler:

Hamuru için:

-1 su bardağı ılık su

-1 çay bardağı süt

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-1,5 tatlı kaşığı şeker

-1 tatlı kaşığı instant maya

Üstü için:

-1 yumurta

-3 su bardağı su

-1 yemek kaşığı toz şeker

Ev yapımı simit nasıl yapılır?

1.adım: Ilık su, süt ve sıvı yağı bir kaba dökün. Elinizle karıştırdıktan sonra tuz,şeker ve mayayı ilave edip karıştırmaya devam edin.

2.adım: Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirin.

3.adım: 3 bardak su, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı geniş bir kabın içine alıp çırpma teli ile karıştırın.

4.adım: Elde ettiğiniz hamuru gül şeklinde hazırlayın ve şeker,su karışımıa bulayıp ardından da susama bulayın.

5.adım: Hamuru tepsiye dizdikten sonra 220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.

GÜNCEL HABERLER