Kayseri Yeme İçme: Kayseri’de Nerede Ne Yenir?

09 Nisan 2018, Pazartesi 08:59
Son Güncelleme:14 Mayıs 2018, Pazartesi 16:29

1-ÇEMEN’S MUTFAK

Kayseri’ye has lezzetler hakkında oldukça doyurucu bilgiler verdiğimizi düşünüyoruz. O halde artık bu lezzetleri Kayseri’de nerede yeriz sorusunun cevabına gelebiliriz. Yazımızın en başında da ifade ettiğimiz üzere Kayseri, tarihin en eski kentlerindendir. Dolayısıyla Kayseri yeme içme kültürü bakımından da Anadolu’nun en köklü şehirlerinden biridir. “Kayseri’de nerede ne yenir?” bölümümüzde; et yemeklerinden sebzesine, kebabından pidesine, tatlılarından içeceklerine kadar Kayseri’nin en iyi restoranlarını kapsayan 21 enfes mekana yer verdik. Keyifle ve afiyetle okuyunuz efendim! Sıralama rastgeledir, hazırsanız başlıyoruz.  

2-HACI STEAKHOUSE

Hacı Steakhouse Kayseri Talas'ta hoş dekorasyonu, farklı konsepti, servisi ve menüsü ile iz bırakan kaliteli bir restoran. Şehrin lezzet trendine yön veren Hacı Steakhouse’da, işini çok iyi bilen bir ekipten kusursuz hizmet alıyorsunuz. Yemek öncesi gelen kuru domates ve zeytinyağı lezzetli, ekmeklerse sıcacık. Çıtır çıtır olmuş ve baharatla iyi harmanlanmış patates kızartmasına bayıldık. Ara sıcaklardan istiridye mantarı, steak spaghetti ve füme cheddar çok başarılıydı. Ana yemek olarak kuzu kafes, şatobiryan, hellim peynirli sucuk ve rezeneli sosisi ısrarla öneririz. Farklı lezzzetler arayanlar için pastırma salata, parmesan tekerinde makarna ve katmer ilginç alternatifler olabilir.Gayet zevkli döşenmiş mekan, akşam yemekleri ve özel yemekler için Kayseri’de gidilebilecek en şık restoranlardan biri. Her ayrıntıya özel önem veren restoran, malzemeleri de en iyi yerlerden tedarik ediyor. Sunumları ile fark yaratan, güzel bir açık alana sahip bu işletme bizce Kayseri’ye de ayrı bir değer katmış. Fiyat performansı gayet iyi olan mekan, yakın zamanda Amerika’ya da bir şube açıyor. Dolayısıyla “Kayseri’de ne yenir? sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri burası.Adres: Bahçelievler Mahallesi, Mevlana Caddesi, No: 23/A Talas / Kayseri Telefon: 0352 333 87 77

3-ALTINSARAY PÖÇ VE KUZU DOLMA

Kayseri’ye kadar gelip pöç yemeden dönmek hata ise, bize göre pöç’ü Altınsaray Pöç & Kuzu Dolma’da yememek de ayrı bir hata olur. J Pöç nedir diye soracak olursanız, hayvanın kuyruk sokumuna yakın olan bölgeden çıkarılan kemikli bir et olarak tarif edebiliriz. Damağınızın lezzet algı çıtasını tavana vurduracak olan pöç, yaklaşık 18 saatte, kül içinde, kendi suyuyla pişiriliyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve içten içe yavaş yavaş pişirilen nefaset abidesi, çok zahmetli bir pişirme sürecinden geçiyor. Kayseri’de en iyi pöç Altınsaray’da yenir. Ara sokakta 4-5 masalık salaş bir lokanta olan Altınsaray’da, pöç, tandır ve iç pilavdan oluşan karışık tabak yemenizi tavsiye ederiz. Menüde pöç dışında kuzu dolması, kuzu tandır ve paça da var. Bu nefis lezzetleri denemek için lokantaya gündüz saatlerinde gelmelisiniz, aksi takdirde eliniz boş dönmeniz muhtemel.Adres: Bankalar Caddesi, Tuzcular Çıkmazı, YKM Karşısı Merkez / Kayseri Telefon: 0352 222 92 91

4-VANİLİN CHOCOLATE

Kayseri denildiğinde aklınıza sadece pastırma, mantı ve sucuk geliyorsa yanına çikolatayı da ekleyiniz lütfen. J Vanilin Chocolate işini seven ve birbirine inanan insanların neler yapabileceğinin en güzel örneği. Ürünlerin kalitesi karşısında hayranlığınızı gizleyemeyeceğiniz ve Kayseri'den dünyaya açılan bir artisan çikolatacalığı hikayesi bu. Bu ekip, çikolatayı üretimin başından sonuna kadar bir virtüöz edasıyla işliyor.Onlarca çeşit arasından hangi çikolatayı yerseniz yiyin, en sevdiğiniz çikolata olarak benliğinize kazınıyor. Fakat bizim favorilerimiz, yemelere doyamadığımız artchocolate ve meşe odununda tütsülenmiş fındık pralin oldu. Mutlaka uğrayın!Adres: Aşık Veysel Bulvarı No: 22 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 503 30 30

5-PASTIRMACI HAYRULLAH

Pastırmacı Hayrullah; 1934 yılından beri gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak tarihi Kayseri pastırma ve sucuğunu geleneksel usuller ile üreten güzide bir mekan. Aynı zamanda en kaliteli ve sağlıklı şekilde tüm Türkiye’ye tanıtan disiplinli ve köklü bir aile müessesesi. Şuanda ailenin 3. nesil üyelerinden Mehmet Öztürk ve oğlu Aykut Yılmaz Öztürk tarafından yönetiliyor.Özelikle sırt pastırması, tütünlük pastırma, bonfile pastırma ve evlik sucuğunu çok beğendik. Bizce Kayseri’de pastırma kesinlikle Pastırmacı Hayrullah’tan alınır. Cumhuriyet meydanında hizmet veren butik pastırmacının Kayseri’de başka bir şubesi bulunmuyor. Mekandan pastırma dışında yöresel lezzetler mantı, erişte, un şehriyesi, tulum peynir ve pekmezli ceviz sucuğu da alabilirsiniz. Kayseri geziniz bittiyse dönüş alışverişi için mutlaka uğrayın. Unutmayın, eş dost sizden bir şeyler bekliyor olabilir. JAdres: Cami Kebir Mahallesi, Park Caddesi Kaytim İşhanı No: 17/A Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 231 34 99

6-KAŞIK-LA

Kaşık-la; Türkiye’nin birçok şehrinde şubesi olan bir zincir restoran. Fakat orjinalin yeri ayrı. Kayseri’deki merkez şubede verilen hizmetin, çok daha özel ve kaliteli olduğunu ilk bakışta anlıyorsunuz. “Kayseri’de ne yenir? denildiğinde akla ilk nasıl mantı geliyorsa, Kayseri’de en iyi mantı yiyebileceğiniz mekanlardan biri olarak da burası biliniyor. Diğer restoranlara nazaran Kaşık-la’da minik minik mantılar salçalı sos içinde yoğurt ilavesiz servis ediliyor. Yoğurt ve baharat ekleme işlemini kendiniz yapıyorsunuz.

KAŞIK-LA

Mantı dışında yağlama, sarma ve kıymalı börekten oluşan Kayseri tabağı, elde kesme un çorbası, yağ mantısı veya Pazar günlerine özel dillere destan açık büfe kahvaltılarını da deneyebilirsiniz. Yağlama, lavaş minvali açılan incecik hamurların aralarına kıymalı sos eklenmesi ve akabinde üst üste katlar halinde dizilmesi ile hazırlanıyor. Yanında gelen yoğurt ise yağlamanın olmazsa olmazı. Yağlama yemenin usulü ise üzerine bir kaşık yoğurt ekleyip hamurları dürüm şeklinde sarıp yemektir. Gerçekten şahane bir lezzet olan yağlamayı, Kayseri’ye yolunuzu düşürdüğünüzde mutlaka deneyin!Adres: Alparslan Mahallesi, Bahar Caddesi No: 43/A Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 223 99 66

7-KEBAPÇI ŞAKİR

Kebapçı Şakir; Kayseri’de, 1926 yılından günümüze lezzet macerasını aynı heyecanla sürdüren, sac kebabıyla meşhur bir kebapçı. Kayseri şehir merkezinde çarşının tam orta yerinde konumlanan bu küçük salaş mekan, tam 3 kuşaktır hizmet veriyor. Eski kale surlarında seyyar olarak başlayan lezzet yolculuğu zamanla bir efsaneye dönüşmüş. Tavsiyemiz kuzu etinden kuşbaşı, sac kebap ve cevizli tahinli kadayıf. Sıcacık pideler eşliğinde sunulan bu kebap ziyafetini ve en az sac kebabı kadar efsaneleşen kadayıfını yemeden dönerseniz, Kayseri geziniz eksik kalır! “Kayseri’de ne yenir? diyenler, hiç düşünmeden Kebapçı Şakir’e gitmeli ve kuşbaşı sac kebap yemeliler.Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Tennuri Sokak No: 7/B Argıncık - Kocasinan / Kayseri Telefon: 0352 336 71 50

8-Dİ VERSİ

Di Versi; kelime olarak iki versiyon anlamına gelen ve Kayseri’de bizi en çok şaşırtan mekanlardan biri. İki kız kardeş tarafından kurulan Di Versi’de, geleneksel bir şehrin yenilikçi yüzü mükemmel yansıtılıyor. Anadolu’nun bağrında, kendinizi Avrupa’daymış gibi hissececeğiniz mekan, Butik Pastacılık, Ekmekçilik ve Tasarım Atölyesi konseptlerini bir araya getirmiş. Çeşit çeşit butik pastalar, ekşi mayalı ekmekler, artisan lezzetler ve pastaneciliğe dair bildiğiniz her ne varsa, hepsi burada. Konuyla ilgisi olanlar için, yakın zamanda pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili çeşitli atölyeler de düzenleyeceklerinin müjdesini de verelim. Bize kalırsa lezzet, kalite, sunum, dizayn ve güleryüzlü hizmetiyle, herşey 10 numara.Adres: Erciyesevler Mahallesi, Sivas Caddesi, İpeksaray AVM Karşısı No: 245/C Kocasinan / Kayseri Telefon: 0352 240 40 80

9-ELMACIOĞLU İSKENDER

Elmacıoğlu İskender, Kayseri çarşısında 1959 yılından beri hizmet veren, şehrin en eski ve en büyük mekanlarından biridir. Her ne kadar İskender kebabı ile anılıyor olsa da, menüsünü görünce İskender’in devede kulak kaldığını anlayacaksınız.Elmacıoğlu İskender; zengin yöresel Kayseri Yemekleri yanında, pide, döner, kebap, cıvıklı, yağlama ve hatta mantıya kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Mekanın etli yaprak sarması, cıvıklısı, bamya çorbası ve yağlaması gayet güzel. Alternatif arayanlar, kağıtta pastırma, Kayseri tava veya İskender deneyebilirler.

ELMACIOĞLU İSKENDER

Elmacıoğlu menü çeşitliliği, fiyat performansı, hızlı servisi ve kalifiye personelleri ile Kayseri’nin en çok tercih edilen adreslerinden. 1200 m2 kapalı alanda aynı anda 500 kişiye hizmet veren mekanda, kapanışı gilaburu suyu ve ekmek kadayıfı ile yapabilirsiniz. “Kayseri’de nerede ne yenir? diye hiç düşünmeden tüm yöresel lezzetleri burada rahatlıkla deneyebilirsiniz.Adres: Kayseri Çarşı, Cumhuriyet Mahallesi, Millet Caddesi No: 5 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 222 69 65

10-DİKBAŞER KELLE PAÇA

Dikbaşer Kelle Paça; çorba ve özellikle sakatat sevenlerin imdadına yetişen salaş bir lokanta. Hangi şehre gidersek gidelim kelle paça bizim vageçilmezlerimiz arasında yerini her daim koruyor. Nasıl her şehirde parmak ile gösterilen bir çorbacı varsa, Kayseri için de o adres şüphesiz burası. Oldukça salaş ama bir o kadar da temiz bir mekan. En kalabalık anda bile ultra hızlı servis alıyorsunuz. Nihayetinde kelle yiyecek veya çorba içeceksiniz; ütülü masa örtüsü aramadan lezzetin izinden gidenlere tavsiye ederiz. Bize göre Kayseri’de kelle paça ve kuzu kelle nerede yenir sorusunun en iyi cevabı burasıdır. Müşteri abilerin elleriyle parçalayıp çiğ soğan ve ekmek eşliğinde kelleleri afiyetle götürdüğü bu mekanı, ailelere pek önermiyoruz.Adres: Camikebir Mahallesi, Kebir Camii Arkası Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 231 09 61

11-ŞÜKRÜ USTANIN YERİ

Şükrü Usta’nın Yeri, güveçte kuru fasulye, tandır kebabı, testi kebabı ve odun ateşinde pişen kadayıfı ile meşhur. Kayseri’de kendini ispatlamış ve namı her geçen gün katlanarak büyüyen Şükrü Usta, aslen Yozgatlı. Bize göre mekan, efsaneleşen testi kebabı ile ön plana çıkıyor. Israrla isteyiniz! Burası aynı zamanda, Kayseri’de pazar günleri açık olan nadir mekanlardan biri. Eğer tek seferde altın vuruş yapmak istiyorsanız, Şükrü Usta’nın her lezzeti kombinlediği karışık tabağını sipariş edin ve gerisini ona bırakın!Adres: Kiçikapı Mahallesi, Vatan Caddesi No: 35 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 222 55 94

12-AĞAÇALTI KEBAP SALONU

Ağaçaltı Kebap Salonu; ekmek arası sac kavurması ile meşhur, sadece Kayseri’nin yerlileri tarafından bilinen, güzide ve gizli bir lezzet durağı. Sanayi içinde hizmet veren bu salaş mekanda, bol porsiyonlarda nefis kavurma yiyeceksiniz. Hatta bana kalırsa, nefis kelimesi bile bu lezzeti anlatmak için yetersiz kalır. Diyet düşmanı Ağaçaltı’na gitmişken, midenizde yer rezerve edebilirseniz, sac kavurmadan sonra tahinli kadayıfa da yer ayırmanızı şiddetle tavsiye ederiz.Adres: Yeni Sanayi Gazalı Caddesi No: 55 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 331 29 93

13-BAĞDAT PÖÇ TANDIR

Bağdat Pöç Tandır, Kayseri’nin muazzam lezzetlerinden pöçü denemeniz için vereceğimiz ikinci adres. Burada pöç ve pöç çorbası dışında yiyebileceğiniz farklı yemekler de var. Kuzu tandır, mumbar dolması, şırdan, kuzu kaburga ve ayak paça mekanda servis edilen diğer lezzetler. Biz Bağdat Pöç Tandır’da, bademli ve kuş üzümlü iç pilavı ile servis edilen pöç yemenizi özellikle öneriyoruz. Yine Pöç çorbası da gayet güzeldi. Hele ki kapanışı, Belluriye veya çok hafif ve lezzetli tel kadayıf ile yapar, yanında da böbrek dostu Gilaburu içerseniz, tadından yenmez.Adres: Kiçikapı Mahallesi, Vatan Caddesi No: 34/B Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 236 22 22

14-YILDIRIM PİDE SALONU

Yıldırım Pide Salonu Kayseri’de pide denildiğinde akla ilk gelen yerlerdendir. İnce hamurdan yaptıkları pideler enfes. Özellikle kıymalı pide ve doğal peynirlerle hazırladıkları yerel pidelerini ısrarla isteyiniz. Hele ki kıymalı olan Kayseri ve Konya arasında her daim tartışma konusudur. J Kıymalı pide, görüntü itibari ile Konya’nın meşhur etli ekmeğine benzese de Kayseri için bu nefaset abidesi Develi Cıvıklısı olarak biliniyor. Çıtır çıtır pide yemek ve doruklarda bir lezzet deneyimi yaşamak isterseniz, siz de Kayserililer gibi Yıldırım Pide’nin yolunu tutun!Adres: Fevzi Çakmak Mahallesi, Billur Caddesi, No: 11/B Kocasinan / Kayseri Telefon: 0352 223 39 42

15-SULTAN SOFRASI

Sultan Sofrası; Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini, özgün tariflerine bağlı kalarak hazırlayan ve lezzetli ev yemekleri yiyebileceğiniz bir esnaf lokantası olarak tanımlanabilir. 2001 yılında kurulan lokanta, yıllardır aynı nesafetle şehir merkezinde lezzet serüvenini sürdürüyor. Günün her saati kalabalık olan mekan, Kayseri’de en iyi lokantalardan biri olarak sayılıyor. Tereyağlı mercimek veya terbiyeli paça çorbası ile başlayacağınız yolculuğu Kayseri mantısı ile sürdürebilirsiniz. Kebap, döner ve her türlü ev yemeği çeşidini bulabileceğiniz lokantada, uygun fiyatlara bol porsiyonlu bir hizmet veriliyor.Adres: Camikebir Mahallesi, Düvenönü Park Caddesi No: 16 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 232 64 25

16-LEZZET DEVELİ CIVIKLISI

Lezzet Develi Cıvıklısı, gösterişten oldukça uzak, salaş bir pide salonu. Mekan, ismiyle müsemma, Kayseri Develi’de hayat bulup sofralara uzanan cıvıklısı ile meşhur. Kıymalı pide çeşitlerinden biri olan cıvıklı, küçük et parçalarıyla yapılıyor. Şekil itibari ile etli ekmeğe benzese de, biz kendisini etli ekmekten biraz daha kalın ve lezzetli olarak tanıtabiliriz. Her hamur işinde olduğu gibi burada da cıvıklıya yoğurt eşlik ediyor. Fakat Lezzet Develi Cıvıklı Salonu, sarımsaklı manda yoğurdunun farkıyla, emsallerinden öne çıkıyor. Tahinli ve peynirli gibi farklı çeşitleri, bol ikramları, makul fiyatları ve güler yüzlü hizmetleri sebebiyle Lezzet Develi Cıvıklısı gönlümüzdeki özel yerini her zaman koruyor.Adres: Eski Pazar Yeri, Golemen Sokak No: 14 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 621 21 40

17-KAYADİBİ RESTORAN

Kayadibi Restoran; Talas’ta hizmet veren oldukça otantik bir mekan. Kayaların oyulması sonucu ortaya çıkmış bu şahane mekanın tam orta yerinde kış aylarında bir soba yanıyor. Kayadiplerine atılan masaları ve serin ortamı ile bu enteresan mekanı mutlaka görmelisiniz.Pide fırını ile meşhur bu restoran, hamur işleri konusunda gerçekten nirvanaya ulaşmış. Enfes çıtır çıtır pideleri, ev yapımı ayran eşliğinde afiyetle yeniyor. Mağara içinde, çok farklı bir ambiyansta, hem hızlı servis alacak hem de çok lezzetli pideler yiyeceksiniz. Yeriniz kalırsa son noktayı sütlaç ile koyabilirsiniz.Adres: Kiçiköy Mahallesi, Atatürk Bulvarı No: 111 Talas / Kayseri Telefon: 0352 437 11 11

18-SARAY ÇİFTLİĞİ KAHVALTI VE EV YEMEKLERİ

Saray Çiftliği Kahvaltı ve Ev Yemekleri, aslına bakarsanız hamur cenneti Kayseri’de zeytinyağlı ağırlıklı menüsü ile kurtarıcı bir vazifeye sahip. Herşeyin organik olarak temin edildiği, saf ve lezzetli sofralarında, Çerkez ve Kafkas mutfağının enfes lezzetleri yer alıyor. Merkezi konumu, küçük, samimi ve sıcacık atmosferiyle Saray Çiftliği seveceğinizi düşündüğümüz bir adres. Aynı zamanda zengin ve leziz kahvaltısı ile kahvaltıcılara da göz kırpıyor.Adres: Sultanhamam Caddesi No: 6/B Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 222 33 85

19-ÖZTAT PİDE

Öztat Pide, Kayseri’de tarifi en net mekanlardan biri. Çünkü fırınlarında sadece kıymalı pide pişiyor. J Odak noktalarında tek bir lezzet olduğu için de, oldukça başarılı bir iş çıkarıyorlar. Bu enfes kıymalı pidenin tadına bakmadan dönmeyin deriz.Adres: Hunat Mahallesi, Azizler Sokak No: 5/B Melikgazi / Kayseri Telefon: 0352 222 36 39

20-TURŞUCU BAYRAM USTA

Turşucu Bayram Usta “Kayseri’de ne yenir? listemizde yer alan son lezzet durağı. Sebebi ise gayet basit; Kayseri yeme içme konusunda çok gelişmiş bir şehir ve aşırı yüklenme sebebiyle ara ara mideye reset atmakta fayda var. J Siz de bizim gibi fabrika ayarlarına geri dönmek ve metobalizmanızı hızlandırmak isterseniz, gitmeniz gereken adres burası. Bayram Usta’nın Kayseri’de büyük bir namı var, turşu ve türevleri ondan soruluyor. Aynı zamanda kendisi herşeyin turşusunu kurmasıyla biliniyor. Turşuları ve ketesi gerçekten enfes. Mutlaka notlarınıza alın!Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Vatan Caddesi No: 17 Melikgazi / Kayseri Telefon: 0507 771 59 61

21-KARAMAVUŞLAR ET

Karamavuşlar Et, biraz yol yapıp Kayseri’nin Hacılar Köyüne kadar gidip sucuk almanız gereken, özel bir yer. “Kayseri’den ne alınır? diye hiç düşünmeyin! Alınacak şeyler zaten genel olarak belli. J Asıl soru, “Sucuk nereden alınır? olmalıdır. Hacılar’da sucuğun en doğal, en güzel haline tanıklık edeceksiniz. Karamavuşlar Et tamamen geleneksel yöntemlerle sucuk üretiyor. 80 yıllık maziye sahip bu sucuk doğal rüzgarla kurutuluyor. Burada aldığınız lezzeti başka yerlerde bulmakta zorlanabilirsiniz.Adres: Yeni Mahallesi, Belediye Hal Çarşısı D: 3 Hacılar / Kayseri Telefon: 0352 442 10 15

“Kayseri’de ne yenir? yazımızın nihayet sonuna geldik. Kayseri restoranları elbette sadece yer verdiğimiz mekanlar ile sınırlı değil. Gastronomi konusunda 5000 yıllık bir geçmişe sahip Kayseri’de gezilecek daha çok restoran ve yenilecek şüphesiz daha çok lezzet var. Mesela Kayserililerin Dannili dediği enfes tahinli pidesi ile Altındede Fırını, kendi tarifi leziz sac kavurması ile Adem Baba’yı, yöresel Kayseri yemekleri ve leziz Çerkez kahvaltısı ile bildiğimiz Gubate Restaurant ve Kahvaltı Evi’ni de yad etmezsek haksızlık etmiş oluruz.

Bunların dışında bir de Kayseri yeme içme tur programımıza sığmayan Kemal Koçak et lokantası, Altıntabak Et Lokantası, Alamet-i Farika Restaurant, d'Cheff Steakhouse, KasapA Restoran, SineMasal Bistro, Taş Mekan Et Lokantası ve Konak Restaurant gibi mekanlar var. Kendilerini buradan sevgiyle anmış olalım ve selam edelim. Eğer bu yazıyı okuyorlarsa bizi affetsinler. Bir sonraki Kayseri lezzet durakları gezimizde kendilerini mutlaka ziyaret edeceğiz.Özetle Kayseri, mutfağı oldukça gelişmiş bir kentimiz. Yemeği, ihtiyaç değil de tutku olarak görenlerin, Kayseri mutfağı için hususi olarak seyahat edebilecekleri bir şehir. Mevzu bahis mekanlara birgün uğrarsanız bizi hatırlayın.Kayseri’de nerede ne yenir ve Kayseri yemekleri ile ilgili daha fazla gurme gezi paylaşımı için www.instagram.com/gurmexpo hesabını takip edebilirsiniz. , Kaynak: Gurmex Instagram: Gurmexcom Kaynak URL: https://www.gurmex.com/kayseride-nerede-ne-yenir-kayseri-yeme-icme-rehberi/   Kayseri’de nerede ne yenir ve Kayseri yemekleri ile ilgili daha fazla gurme gezi paylaşımı için hesabını takip edebilirsiniz.  www.instagram.com/gurmexcom

GÜNCEL HABERLER