Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-2

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı
18 Mayıs 2018, Cuma 17:38
Son Güncelleme:

VİTAMİN ÇORBASI

Malzemeler: ● Yarım çay bardağı bulgur ● 2 çorba kaşığı un ● 2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ ● Tuz ● Kuru nane ● 5-6 su bardağı et suyu veya su Hazırlanışı: Bulgurların üzerine 2 parmak aşacak kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Unu bir kaba alıp çok az su ekleyerek topaksız kıvama getirin. Bulgura azar azar ve karıştırarak ekleyin. Et suyunu ve tuzunu ilave edin. Çorbayı ağır ateşte karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirin. Kuru naneyi ekleyip ateşten alın. Tereyağını eritin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

BAHARATLI TAVUK

Malzemeler: ● 4 çorba kaşığı zeytinyağı ● 6 tavuk but Domatesli harç: ● 2 kuru soğan ● 3 çorba kaşığı zeytinyağı ● 2 kabak ● 3 domates ● 1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin ● Tuz, karabiber ● 1 tatlı kaşığı pul biber ● 3 yaprak adaçayı Hazırlanışı: Tavuklara tuz ve karabiber serpin. Zeytinyağında çevirerek kızartın. Ayrı bir tencerede, zeytinyağında küp doğranmış soğanları soteleyin. Doğranmış domatesleri ve kabakları ilave edin. Kızarmış tavuklarla beraber kalan tüm malzemeyi ekleyin. 1 çay bardağı su koyarak kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

FIRINDA BEŞAMELLİ PİLAV

Malzemeler: ● Yarım kg. kuzu kuşbaşı ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● 3 patlıcan Pilav: ● 2,5 su bardağı pirinç ● 4 su bardağı et suyu ● Tuz, karabiber Domates Sos: ● 3 domates ● 2 çorba kaşığı zeytinyağı ● Tuz, karabiber Beşamel Sos: ● 2 su bardağı süt ● 2 çorba kaşığı un ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletin. Tereyağında etleri suyunu çekene kadar kavurun. Patlıcanları kurulayın ve etlere ekleyin. Birlikte 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Fırın kaplarınıza etli patlıcanları paylaştırın. Pilavı hazırlamak için; et suyunu kaynatın. Yıkanmış pirinç ve baharatını ekleyin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Pişen pilavı etlerin üzerine yayın. Domates sos için; zeytinyağında küp doğranmış domatesleri soteleyip baharatını serpin. Domatesleri pilavın üzerine dökün. en üstünü beşamel soslakaplayın. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Beşamel sos için; kaşar peyniri hariç sos malzemelerini tencereye koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaşarı ekleyin ve karıştırın.

KREMALI SÜTLAÇ

Malzemeler: ● 2 litre süt ● 2 kutu krema ● 2,5 su bardağı toz şeker ● 1 çay bardağı pirinç ● 3 tatlı kaşığı pirinç unu Hazırlanışı: Süt ve pirinci tencereye koyup kısık ateşte iyice pişirin. Krema ve şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 1 çay bardağı suda, eritilmiş pirinç ununu ekleyin. Bir iki taşım kaynayan sütlacıkaselere paylaştırın. Dolapta soğutup mevsim meyveleri ile servis yapın.

DOMATES SOSLU SICAK KABAK

Malzemeler: ● 5 kabak ● 2 kuru soğan ● 3 adet domates ● 1 kırmızıbiber ● 1 çay bardağı zeytinyağı ● 1 su bardağı pirinç ● 1 tatlı kaşığı toz şeker ● Tuz, karabiber Üzerine: ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● Yarım demet maydanoz Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını kazıyın ve dilimleyin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Doğranmışdomates ve biberi ekleyip pişirin. Yıkanmış pirinci, tuzu, şekeri, karabiberi ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada eritip, kıyılmış maydanozla beraber yemeğinize ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika sonra ocaktan alın ve servis yapın.

SEBZELİ DANA SIRTI

Malzemeler: ● 1,5 kg. dana kontrfilesi ● Yarım fincan sıvıyağı ● 2 soğan ● 3 havuç ● 2 patates ● 2 yemek kaşığı bezelye ● 5-6 bardak et suyu veya su ● 3 defne yaprağı ● 1 çay kaşığı tuz ● 1 çay kaşığı karabiber veya tane karabiber Hazırlanışı: Etleri, soğanı, havucu ve patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Patatesleri su dolu bir kabın içerisinde bekletin. Derin bir tencerenin içerisine yağı kızdırın. Etleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış etleri tencereden alın ve içerisine sebzeleri ilave edin. Sebzeleri 5 dakika kadar kavurduktan sonra etleri, defne yaprağını, bezelyeyi, et suyunu ve baharatlarını ilave edin. Kapağı kapalı olacak şekilde 2-3 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

ORMAN KEBABI

Malzemeler: ● 1 kilo kuzu kuşbaşı ● 1 kuru soğan ● 1 patates ● 2 havuç ● 3 sivribiber ● 3 domates ● 1 yemek kaşığı tereyağı ● Yarım çay bardağı sıvıyağ ● 1 yemek kaşığı domates salçası ● 1 yemek kaşığı biber salçası ● 1 çay kaşığı tuz ● 1 çay kaşığı pul biber ● 1 tatlı kaşığı karabiber ● 1 tatlı kaşığı kekik ● 2 bardak su Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri tencerede suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Yağları ve iri doğranmış soğanları ekleyin. Soğanların rengi dönmeye başlayınca domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu bırakınca salçaları ekleyin ve kavurun. Sivri biberleri, patatesleri, havuçları ve baharatları katıp 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Sebzeler ve etler pişince ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

FISTIKLI FES TATLISI

Malzemeler: ● Yarım su bardağı süt ● 2,5 su bardağı krema ● 5 çay kaşığı toz jelatin (Aktarlardan alınabilir) ● Yarım su bardağı toz şeker ● 1 paket vanilya Hazırlanışı: Jelatini 2 çorba kaşığı suda eritin. Krema, süt, şeker ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis kaselerini su ile ıslatın ve sütlü karışımı boşaltın. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis yaparken ters çevirin ve fıstıkla süsleyin.

GÜNCEL HABERLER