Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-4

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı
21 Mayıs 2018, Pazartesi 11:09

KÖZLENMİŞ BİBER ÇORBASI

MALZEMELER: ● 2 közlenmiş kırmızıbiber ● 1 su bardağı kırmızı mercimek ● 1 havuç ● 1 kuru soğan ● 3 çorba kaşığı tereyağı ● 2 çay kaşığı tuz ● 2 çay kaşığı nane ● Taze karabiber ● Kıtır küp ekmekler HAZIRLANIŞI: Biberlerin kabuklarını soyup havuç ve soğanla birlikte iri parçalar halinde kesin. Bir tencereye yıkanmış mercimeği, tuzu, biberi, havucu, soğanı ve suyu ekleyip pişirin. Pişen çorbayı el mikserinden geçirin. Tereyağında naneyi yakın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine ekmekleri koyun. Üzerine naneli yağ gezdirip değirmenden taze karabiber çekin. Sıcak servis yapın.

BAHARATLI TAVUK KÖFTE

MALZEMELER: ● 750 gr. piliç kıyma ● 1 çay bardağı sıvı yağ ● Yarım çay bardağı su ● 1 kuru soğan ● 1 kırmız kapya biber ● 1 çay bardağı doğranmış maydanoz ● 1,5 su bardağı ekmek içi ● Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, fesleğen Kızartmak İçin: ● Yarım çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Rendelenmiş soğan ve kıyılmış kapya biberle beraber tüm malzemeyi 10 dakika yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak şekil verin. Izgarada hafif yağla kızartın. Sıcak servis yapın.

AKDENİZ KEBABI

MALZEMELER: ● 1 tavuk ● 6 çorba kaşığı zeytinyağı ● Yarım kg. kiraz domates ● 2 taze patates ● Tuz, karabiber, fesleğen Beşamel Sos: ● 2 su bardağı süt ● 2 çorba kaşığı un ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ● Tuz, karabiber Üzerine: ● Taze fesleğen HAZIRLANIŞI: Tavuğu parçalara ayırın. Zeytinyağında çevirerek kızartın. Tavukları kenara alın. Aynı yağın içine iri doğranmış domates, patates ve baharatları ekleyip soteleyin. Fırın tepsisine sote sebzeleri yayın. Üzerine kızarmış tavukları yerleştirin. Beşamel sosu tavukların üzerine dökün. Isıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin. Taze fesleğen serperek servis yapın. Beşamel sos için; tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Baharat ve peyniri koyup karıştırın.

ENGİNARLI PİLİÇ

MALZEMELER: ● 750 gr. parça tavuk (göğüs, but, kanat) ● 3 çorba kaşığı sıvı yağ ● 1 patates ● 15 kiraz domates veya 2 domates ● 1 kuru soğan ● 10 arpacık soğan ● 2 enginar ● 1 tatlı kaşığı kuru nane ● Tuz, karabiber ● 1 çay bardağı su Üzerine: ● 3 çorba kaşığı zeytinyağı Süslemesi için: ● Taze biberiye HAZIRLANIŞI: Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın. Baharatları, sıvı yağı, suyu, soğanları ve tavukları güvece koyup tüm malzemeyi karıştırın. Güvecin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Pişen güvecin üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.

ZAHTERLİ UN ÇORBASI

MALZEMELER : ● 4 çorba kaşığı un ● 3 çorba kaşığı tereyağı ● 1 çorba kaşığı sıvı yağ ● 1 su bardağı süt ● 5 su bardağı tavuk suyu ● 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu ● 1 tatlı kaşığı zahter (Aktardan alınabilir) ● Tuz, karabiber Terbiye: ● 1 limon suyu ● 1 yumurta Üzerine: ● Taze kekik ● 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu HAZIRLANIŞI: Tereyağı ve sıvı yağ karışımında unu pembeleşene kadar kavurun. Süt, tavuk suyu ve baharatını ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ekleyin. Kekik ve kimyon tohumu serperek servis yapın.

ETLİ GÜVEÇ

MALZEMELER: ● 500 gr. kuşbaşı kuzu eti ● 1 kırmızı soğan ● 7-8 arpacık soğan ● 1 kabak ● 1 patlıcan ● 10-12 taze fasulye ● 3 domates ● 2 defneyaprağı ● Zeytinyağı ● Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Kırmızı soğanı halka doğrayıp fırın güvecinizin tabanına dizin. Arpacık soğanlar, küp doğradığınız kabak, patlıcan, domates, ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeler ve kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir kasede karıştırıp güvece alın. Defne yapraklarını ilave edin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki saat pişirin. Sıcak servis yapın.

SAKIZ TATLISI

MALZEMELER: ● 5 su bardağı süt ● 6 çorba kaşığı toz şeker ● 2 çorba kaşığı pirinç unu ● 2 çorba kaşığı un ● 2 çorba kaşığı nişasta ● 3 diş damla sakızı Üzerine Limon Sos: ● 4 limon suyu ● 1 tatlı kaşığı nişasta ● 1 çay bardağı su ● 2 çorba kaşığı toz şeker ● 1 tutam zerdeçal Süslemek İçin: ● Taze meyve dilimleri ● Fıstık, badem HAZIRLANIŞI: Süt, un, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Damla sakızın ekleyin ve karışımı kaselere paylaştırın. Limon sosu için; limon suyu, zerdeçal ve şekeri bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta su ve nişastayı çırpın ve limonlu karışıma ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tatlının üzerine limon sosunu paylaştırın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Taze meyve, fıstık ve bademle süsleyerek servis yapın.

GÜNCEL HABERLER