Beden Sağlığı Uzmanlar uyardı: Evdeyken sütyen takmaya devam edin

Uzmanlar uyardı: Evdeyken sütyen takmaya devam edin

Paylaş
Uzmanlar uyardı: Evdeyken sütyen takmaya devam edin

Corona virüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanından insanlar kendilerini eve kapattılar ve hastalığın yayılmasını önlemek için karantina kurallarını uygulamaya başladılar. Kadınların evde sütyen takmayı sevmediğini herkes bilir. Ancak uzun süre evde kalmak, uzun süre sütyen takmamak anlamına geliyor.

Uzun ve yorucu bir günün ardından eve gelen bir kadının yaptığı ilk şey, gün boyu onu rahatsız eden sütyenden kurtulmak oluyor. Şimdi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle insanlar evlere kapandı ve işlerini evden yürütmeye çalışıyor. Elbette bir kadın için evde olmak demek, sütyen takmak zorunda olmamak anlamına geliyor. Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.

Haberin Devamı

"Sütyensiz 7 gün"

İngiliz doktor Riccardo Frati, göğüsler yer çekimi ve yaş nedeniyle zamanla sarkma eğiliminde olduğundan sütyenlerin desteğin korunmasında önemli olduğunu açıkladı. Sütyen takmamak duruşunuzu etkileyebilir özellikle büyük göğüslü kadınlar için sarkmalara ve sırt ağrısına neden olabilir.