Yaza özel soğuk çorba tarifleri

Yazın çorba içmem diyenlerdenseniz lezzetli soğuk çorba tarifleri ile fikriniz değişebilir. Lezzetli olduğu kadar sağlıklı birer besin türü olan soğuk çorba tariflerini özellikle ana menü öncesinde tercih edebilir, doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. Birbirinden lezzetli soğuk çorba tariflerini sizler için derledik, işte o tarifler…
25 Temmuz 2018, Çarşamba 09:25

Pancar Çorbası

Malzemeler: -6 adet orta boy pancar -3 yemek kaşığı zeytinyağı -1 tatlı kaşığı limon suyu -1 çay kaşığı tuz Servis için: -3 yemek kaşığı yoğurt -2 yemek kaşığı labne peyniri -Yarım çay kaşığı nane

Nasıl yapılır?

-Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın. Üzerlerini geçecek miktarda su ekleyip yarım saat haşlayın. -Pancarları doğrayıp zeytinyağı, limon ve tuz ile birlikte robottan geçirin. Su ekleyip püre haline getirin. -Servisi için labne peyniri ve yoğurdu bir kabın içinde karıştırıp, kreme ve karabiber ile süsledikten sonra çorbayı servis edebilirsiniz.

Lahana çorbası

Malzemeler: -3 yemek kaşığı zeytinyağı-1 yemek kaşığı tereyağı -1 adet orta boy lahana -1 tane soğan ve havuç -1 yemek kaşığı un -Yarım tatlı kaşığı biber salçası -5 su bardağı sıcak tavuk suyu -1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber -1/4 demet dereotu

Nasıl yapılır?

-İkiye kestiğiniz lahananın sert kök kısmını alın. Bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. -Soğanı küp şeklinde kesin, havucu rendeleyin ve dereotunu ince ince kıyın. -Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırın, kuru soğanları soteleyin, un ve acı biber salçası ile birlikte kavurun. Un kokusu çıktığında tavuk suyunu ekleyin, kıyılmış lahana ve havucu da ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. -Çorba kaynamaya başladığında karabiber ve tuzu ekleyin.30 dakika pişirip ocaktan alın, 10 dakika kadar dinlendirin. Çorbayı sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kale çorbası

Malzemeler: -2 demet kale -1 demet pazı -2 su bardağı sıcak su -2 yemek kaşığı zeytinyağı -1 tane limon -1 tane avokado -1 çorba kaşığı zerdeçal -1 kaşık Himalaya tuzu

Nasıl yapılır?

-Kale ve pazıları birlikte yıkayın. -Avokadonun çekirdeklerini çıkarın. -Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. -Üzerine zerdeçal ve tuzu ekleyin. Tekrardan blenderdan geçirin. Çorbanız hazır.

GÜNCEL HABERLER