Merve Tokaz Engelsiz bir yaşam için: Sosyal Medya’dan Sosyal Hayata
HABERİ PAYLAŞ

Engelsiz bir yaşam için: Sosyal Medya’dan Sosyal Hayata

Engelli bireylerin sorunlarına, çözüp üretmek için engelli olmayı deneyimlemek gerekmiyor. Engellilik, hayatın bir gerçeğiyken ve aslında hepimiz birer engelli adayıyken, duyarlılık dediğimiz şey de yalnızca bir güne ya da haftaya sıkıştırılan etkinlik, birkaç özlü söz ve satırdan çok daha fazlasını ifade ediyor. Yalnızca bakış açımızı değiştirmemiz yeterli olabiliyor bazen. Bakış açısıyla büyük bir duyarlılık örneği gösteren bir isimden bahsedeceğim bugün sizlere, Kanal D Ana Haber muhabiri İbrahim Konar’dan.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl “Kes Tıraşı Al Sandalyeyi” sloganıyla yola çıktı. Tekerlekli sandalye bağışlayanların saç tıraşını, bizzat kendi elleriyle yaptı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile çıktığı yolda ihtiyaç sahiplerine 18 tekerlekli sandalye bağışlanmasını sağladı. Ama bununla yetinmedi. Bu kez de sosyal medyada yaptığı canlı yayınlarla engelli bireylerin yüzünü güldürdü. Televizyon ekranlarında ses getiren pek çok habere imza atan İbrahim Konar, haberciliğinin yanı sıra yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek oluyor.

Engelsiz bir yaşam için: Sosyal Medya’dan Sosyal Hayata

Instagram canlı yayınlarıyla engellere çare oldu

Günümüzün en etkili iletişim araçlarından biri, şüphesiz ki sosyal medya. Kısa sürede kitlelere ulaşabilen bu gücü, kişisel bir kazançtan öteye taşıyabilmek ise bambaşka bir duyarlılık örneği. Instagram’ın birkaç ay evvel uygulamaya koyduğu ve canlı yayınlardan gelir elde etmeyi mümkün kılan ‘rozet uygulaması’ Türkiye’de ilk kez İbrahim Konar’ın hesabında aktif oldu. Konar, bu fırsatı hem bir farkındalık oluşturmak hem de engelli bireylerin ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm üretmek için kullandı. “Sosyal Medya’dan Sosyal Hayata” sloganıyla Engelsiz Yaşam Vakfı işbirliğiyle yola çıktı. İki ayı aşkın süre boyunca, iş ve sanat dünyasının önemli isimleri başta olmak üzere uzman konuklar ve sosyal medya fenomenleriyle de birbirinden farklı birçok söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşilerden elde edilen gelirle de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere 50 tekerlekli sandalye bağışı sağlandı.

Tekerlekli sandalyeler sahiplerine ulaştı

Haberin Devamı

Bende bu vesileyle geçtiğimiz gün Engelsiz Yaşam Vakfı’nda düzenlenen töreni ziyaret ettim. Önceki yıllarda büyük organizasyonlar düzenlenirken, bu yılki tören salgın kurallarına uygun olarak sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi. Törende, vakfın yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra vakfın en büyük destekçilerinden iki isim Yılmaz Morgül ve Hilal Özdemir de vardı. Törenin ardından da elli adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Engelsiz bir yaşam için: Sosyal Medya’dan Sosyal Hayata

“Sosyal medyadan sosyal hayata güzel dokunuşlar olabilir”

İbrahim Konar, Engelsiz Yaşam Vakfı başta olmak üzere bağışta bulunanlara, yayınları izleyerek bu kampanyaya destek olan herkese teşekkürlerini ileterek “Benim abim ve yengem, bedensel engelli. Ben, çocukluğumdan itibaren onların yaşadıkları sorunlara çok yakından şahit oldum. Bu nedenle engellilerin yaşadıkları zorlu şartları çok iyi biliyorum. Sosyal medyayı, iyi amaçlar için kullanmak lazım. Sosyal medyadan sosyal hayata güzel dokunuşlar olabilir. Bu da onlardan birisiydi. Sosyal medyayı kanayan yaralara merhem olarak da kullanabiliriz.” Diyor ve bir gazeteci olarak engelli bireylere bir nebze de olsa faydalı olabilmekten duyduğu mutluluğu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Ne mutlu umuda, ne mutlu umut tohumlarını yeşertenlere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder