Yazın içinizi ferahlatacak komposto tarifleri

28 Temmuz 2018, Cumartesi 12:54

1-)VİŞNE KOMPOSTOSU

Yazın bol bulunan lezzetli meyvelerle hazırlayacağınız kompostolar içinizi serinletecek...

2-)ARMUT KOMPOSTOSU

Malzemeler: -1 kilo armut -2,5 su bardağı toz şeker -6 su bardağı su -2-3 diş karanfil -1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm -Ceviz Hazırlanışı: -Armutları iyice yıkayın ve sonrasında kabuklarını soyun. -Ortadan ikiye keserek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Temizlediğiniz armutları ince dilimler haline getirin. -Geniş bir tencere içerisine toz şeker, karanfil ve su ilave edin. Armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. -Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. -Hoşafınızı bir süre buzdolabında beklettikten sonra dilerseniz kuru üzüm ve ceviz serpiştererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

3-)KURU MEYVE KOMPOSTOSU

Malzemeler: -1 paket kuru meyve -1 avuç kuru incir -1 avuç kuru dut -1 avuç kuru siyah üzüm -1 tane çubuk tarçın -3 tane karanfil -2 yemek kaşığı şeker -Kuru elma ve kuru erik Hazırlanışı: -Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın. -Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın. -Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun. -İncirler yumuşayınca ateşten alın. Afiyet olsun!

4-)ERİK KOMPOSTOSU

Malzemeler: -1 kg mürdüm eriği, -1,5 su bardağı toz şeker -1litre su Hazırlanışı: -Erikleri yıkayarak çekirdeklerini çıkartın. -Dilediğiniz büyüklükte doğrayın. -Tencereye toz şeker ekleyin ardından su ilave ederek 5-10 dakika civarında kaynamaya bırakın. -Kaynamaya başladıktan erikleri atıp ocaktan alın. -Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar bekleyin. -Daha sonra tencerenin kapağını kapağını açın ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. -Kompostonuzu buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

5-)KURU KAYISI KOMPOSTOSU

Malzemeler: -500 gram kuru kayısı -1,5 su bardağı toz şeker -6 su bardağı su -2 adet karanfil -1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: -İlk olarak kayısıları yıkayın. -İki eşit parçaya bölün veya bütün olarak bırakın. -Derin bir tencere içine ilave edin su ve toz şekeri, şeker taneleri eriyene kadar güzelce karıştırın. -Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın. -Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra kayısıları ilave edin ve 10-15 dakika pişirin. -Çubuk tarçın ve karanfilleri alın. -Kompostonuzu bir süre buzdolabında beklettikten sonra kuru kayısı parçaları eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

GÜNCEL HABERLER