Yorulmadan hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif yaz tatlıları

Hem yapımı kolay, hem hafif hem de yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak çok lezzetli tatlı tarifleri...
07 Ağustos 2018, Salı 15:14
Son Güncelleme:

BİSKÜVİLİ UN MUHALLEBİSİ

Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un 100 gram margarin 25 adet kedidili bisküvi 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 200 gram bal kabağı (rendelenmiş) 3 yemek kaşığı toz şeker (bal kabağı için) Nasıl Yapılır? Bal kabaklarını rendeleyin. Bir tavada 3 yemek kaşığı toz şeker ile birlikte bal kabaklarını pişirin ve soğuması için ocaktan alın. Ayrı bir tencerede margarin, nişasta ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek sürekli olarak karıştırın. Bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. Ocaktaki unlu karışımın içerisine, yumurtalı karışımı azar azar ekleyin ve son olarak vanilini de ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra son kez mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kedi dillerini süte batırıp servis edeceğiniz kaseye aktarın. Kedi dillerinin üzerine pişirdiğiniz bal kabağı püresini yayın. Son olarak un muhallebisini de tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde yaydıktan sonra üzerine ceviz serpiştirin ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın ve servis edin. Servis Önerisi Üzerini Hindistan cevizi, ceviz içi ya da bisküvi kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.

LİMONLU PARFE

Malzemeler 2 paket toz krem şanti (160 gr)1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı krema 3 adet limon 1 paket vanilya 4 adet yumurta sarısı Püf Noktası Hazırladığınız limonlu karışımı benmari usulü pişirirken çok fazla koyulaştırmamaya özen gösterin. Cam kasenin tencerenin tabanına değmemesine, tencerenin içerisine çok fazla su koymamaya da özen gösterin. Nasıl Yapılır? Krem şanti ve kremayı çırpın. Bir orta boy cam kasenin içerisine toz şeker, limonun suyu, 1 yemek kaşığı kadar limon kabuğu, vanilya ve yumurta sarılarını aktarıp güzelce çırpın. Ardından içi yarısına kadar su dolu bir tencerenin içerisine cam kabı oturtun. İçindeki karışımı karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. Cam kabın tencerenin tabanına değmemesine özen gösterin. Kıvamı yoğunlaşan limonlu karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığında karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. Ilıyan limonlu karışımın içerisine çırpılmış krem şantiyi ilave edin ve güzelce çırpın. Hazırladığınız karışımı baton bir kek kalıbına ya da borcam veya tepsiye aktarın. Streç film yardımıyla güzelce kaplayın ve derin dondurucuda 1 gün kadar bekletin. Ertesi gün streç filmleri üzerinden çıkarın ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun. Servis Önerisi Dilerseniz üzerini frambuaz gibi meyvelerle süsleyerek, çikolata, fındık, fıstık gibi malzemelerle de servis edebilirsiniz.

VİŞNELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler Vişneli kısmı için: 2,5 su bardağı vişne suyu 1 paket vanilyalı puding İrmikli muhallebisi için: 1 litre süt 8 yemek kaşığı irmik 8 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya 2 su bardağı dondurulmuş vişne 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı su Püf Noktası Dondurulmuş vişne yerine taze vişne de kullanabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Derince bir tencereye sade puding tozunu alın ve üstüne vişne suyunu ekleyip güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayıp, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alın, bir kek kalıbını ıslatın ve hazırladığınız vişneli pudingi kalıba boşaltıp soğumaya bırakın. Başka bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri alıp ocağın altını açın ve koyulaşıp, yoğunlaşana dek sürekli karıştırarak pişirin. İyice koyulaştığında içine hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın ve altını kapatın. Kek kalıbına döktüğünüz soğumuş olan vişneli pudingin üstüne irmikli muhallebiyi dökün ve oda ısısında iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Vişneli sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve koyulaşana dek pişirip, soğumaya bırakın. Buzdolabında iyice soğumuş olan tatlınızı alın ve bir servis tabağına ters çevirerek kek kalıbından çıkartın. Üstüne soğumuş olan vişneli sosu dökün, taneleriyle etrafını süsleyin ve servis edin.

MUZLU MOZAİK PASTA

Malzemeler 1 - 1,5 paket petibör bisküvi 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 adet orta boy muz 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt Üzeri için: 2 yemek kaşığı hindistan cevizi(ya da Antep fıstığı) Pişirme Önerisi Mozaik pastanıza Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edin. Dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Küçük bir tencerede kısık ateşte yağı eritin. Yağ eridikten sonra sütün birazını yağa ekleyin ve ılıması için kenarda bekletin. Bisküvileri fazla ufalamadan bir kaba kırın. Ilıyan yağlı karışıma kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kaba aktarın. Üzerine şekeri ve kalan sütü ekleyip ters düz edin. Bu aşamada fazla bastırmayın. Bir buzdolabı poşetini ortadan ikiye kesin ve tezgahınıza yayın. Elde ettiğiniz karışımı poşete boşaltın ve eliniz ile bir dikdörtgen oluşturun. Oluşturduğunuz dikdörtgenin orta kısmına doğru muzları dizin. Poşetin bir tarafını kaldırarak rulo şeklinde sarın ve şekil verin. 30 dakika kadar buzlukta bekletin. Ardından buzluktan çıkartın ve üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serpip buzdolabında bekletin. Ardından çıkarıp dilimleyerek servis edin.

KESME MUHALLEBİ

Malzemeler 1 litre süt 9 yemek kaşığı irmik 9 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı kakao Üzeri için: 1 adet çikolata sosu Püf Noktası İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır. Nasıl Yapılır? Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kaldırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin. Tarifler: yemek.com

GÜNCEL HABERLER